Στον ρυθμό του φεστιβάλ στα Μάταλα κινείται ολόκληρη η Κρήτη, καθώς για τέταρτη χρονιά το event που γίνεται θεσμός έχει ξεσηκώσει ντόπιους αλλά και τουρίστες που θέλουν να συμμετέχουν.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, με το κέφι του κόσμου να απογειώνει την φαντασία για την σύνθεση του μεγαλύτερου καμβά τον οποίο θα ζωγραφίσει ένα ολόκληρο χωριό.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Matala Beach Festival 2014, το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξενόφερτοι, εθελοντές και ζωγράφοι θα κάνουν street painting προκειμένου να δημιουργήσουν την πιο μαγική εικόνα γεμάτη φαντασία και θετική ενέργεια με τα πιο φωτεινά χρώματα.

Οι συμμετοχές πολλές, ο χρόνος που θα δημιουργούν οι συμμετέχοντες περισσότερος και το θέμα διαχρονικό: Aγάπη, Ειρήνη, Ελευθερία που θα γραφτεί στους δρόμους του ξεχωριστού οικισμού των Ματάλων. Παράλληλα δημιουργείται ένας νέος θεσμός , το Run Matala με δύο διαδρομές μία 11 χλμ και μία 3,5 χλμ για όλες τις ηλικίες.

Αναμένεται η άφιξη δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών στο γιορτινό αυτό τριήμερο υπό τις μελωδίες γνωστών συγκροτημάτων για τον εορτασμό της αγάπης στον παλμό των hippies σύμφωνα με το cretalive.