Την ώρα που ο ληστής προσπαθούσε να διαφύγει έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι του ΟΑΣΑ, δύο πολίτες, πατέρας και γιος, βγήκαν από καφετέρια που βρίσκεται δίπλα στην εφορία Εξαρχείων και τον ακινητοποίησαν προσωρινά.

Στο σημείο έσπευσε ένας ακόμη υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, προκειμένου να βοηθήσει, ωστόσο εκείνη τη στιγμή ο δράστης έβγαλε το όπλο που έφερε πάνω του, το έστρεψε εναντίον τους και διέφυγε.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:55. Ένα άτομο ανέβηκε στον 5ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μετσόβου 2, μπήκε στα γραφεία της εφορίας και με την απειλή όπλου άρπαξε τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία.

Όταν βγήκε από το κτίριο, ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που εργάζεται για λογαριασμό του ΟΑΣΑ επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει μη γνωρίζοντας ότι ο δράστης οπλοφορεί. Εκείνος τράβηξε το όπλο και πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον του, τραυματίζοντας τον τελικά ελαφρά στη γάμπα.

Στη συνέχεια, κινήθηκε πεζός στην οδό Ρεθύμνου, όπου οι πολίτες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον ακινητοποιήσουν, ανέβηκε στο παπάκι που τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκε.

Ο 56χρονος υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Το άτομο που προσήχθη στην αστυνομία, μετά από υπόδειξη πολιτών, όπως διαπιστώθηκε τελικά, δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία.