Ολοκληρώθηκε πλήρως η προετοιμασία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, Μπάμπη Στεργιάδη, έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες ρίψεις αλατιού στο δρόμο προς τις Σέρρες, λόγω πτώσης θερμοκρασίας. «Όλοι οι νομοί έχουν επάρκεια σε αλάτι αποχιονισμού και αποχιονιστικά μηχανήματα έργου. Ό,τι πρόβλημα και να υπάρξει θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία» επισήμανε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πολιτική Προστασία, ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός ενώ ένα υψηλό βαρομετρικό θα αυξήσει τη θερμοκρασία και θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Σε ό,τι αφορά τον καιρό τα Χριστούγεννα, οι μετεωρολόγοι θα έχουν στοιχεία στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συζητείται μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις διαδικασίες των αποκαταστάσεων από φαινόμενα κακοκαιρίας σε όλη την Περιφέρεια, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Στεργιάδης ανέφερε ότι από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ λασποροές και παρασύρσεις φερτών υλικών αντιμετωπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν άμεσα. Ωστόσο λόγω της τελευταίας βροχόπτωσης που προκάλεσε ζημιές πριν από μία εβδομάδα στην περιοχή του Δήμου Προποντίδας στη Χαλκιδική, διατυπώθηκε αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα έργα που γίνονται επί τόπου αφορούν σε καθαρισμούς ρεμάτων που δεν είχαν καθαριστεί στο παρελθόν.

Στο Λαγκαδά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δρόμων και καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή του Αρδαμερίου που είχε πληγεί στα τέλη του 2019 από την κακοκαιρία ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στο Δήμο Θέρμης, και ειδικότερα στο κεντρικό ρέμα του Ανθεμούντα και στα χωριά Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Καρδία και Ρύσιο. Το έργο της γέφυρας που πρόκειται να γίνει στον Τρίλοφο θα γίνει από το Δήμο Θέρμης και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο χειμώνα.