Σε κατ΄οίκον περιορισμό από το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου βρίσκονται στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου 100 περίπου εργάτες γης Πακιστανικής και Αφγανικής υπηκοότητας.

Οι 100 εργάτες είναι σε καραντίνα καθώς δύο νεαροί Αφγανοί συγκάτοικοί τους βρέθηκαν θετικοί τη Δευτέρα στον κορονοϊό, μετά από τεστ που έκαναν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο ένας εκ των δυο νεαρών Αφγανών που πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και πυρετό, βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό και αργότερα έγινε το rapid test και στο συνοδό του που βρέθηκε επίσης θετικός, όπως ακόμα και ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δούλευε μαζί τους στο μάζεμα της ελιάς.

«Μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αφγανική-Πακιστανική κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας  Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι στοχευμένοι έλεγχοι και οι προληπτικές δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ» είπε στο neakriti.gr ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ Μαρίνος Γαϊτανάκης.

«Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία για τη διατήρηση όσες μέρες χρειαστεί, σε κατ’ οικον περιορισμό, περίπου εκατό ατόμων και ιχνηλάτησης επαφών. Σημαντική είναι η παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας, με την εξασφάλιση rapid test και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα, για να μην υπάρχει ανάγκη να βγαίνουν από τα διαμερίσματα τους για μερικές μέρες» κατέληξε.