Τη διαμαρτυρία του έναντι της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα της παραλίμνιας περιοχής και του προάστιου Αμπελοκήποι, διατύπωσε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Φίλιππος Φίλιος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε για το θέμα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, πρόκειται για εκτάσεις, τις οποίες ο δήμος διεκδικεί για να τις αξιοποιήσει. Για την παραλίμνια περιοχή, περίπου 25 στρεμμάτων, μάλιστα έχει εκπονηθεί και μελέτη, προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο αθλοπαιδιών, ως φυσική συνέχεια των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας και του ΚΕΚΩΠ.

«Ο κ. Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας τότε, πολλές φορές δώρισε το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά ποτέ δεν το υπέγραψε» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη έκταση είναι αδύνατο να δομηθεί, καθώς εμπίπτει στη ζώνη των 300 μέτρων από τη λίμνη.

«Το ελληνικό Δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του πλήθος ακινήτων, τα οποία ουδέποτε αξιοποίησε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, που καταρρέει, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει το διοικητικό κέντρο των Ιωαννίνων» σημείωσε ο κ. Φίλιος και ανέφερε, ως δεύτερο παράδειγμα, το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας, το οποίο -όπως είπε- κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και μένει κλειστό. «Το έχουμε ζητήσει όλοι, κι εμείς και η Περιφέρεια, για να στεγάσουμε υπηρεσίες. Αλλά προτιμούν να πουλάνε οικόπεδα για ένα κομμάτι ψωμί» είπε.