Αυτές τις μέρες όπως όλοι μας έτσι και εγώ εκτελώ τις καθημερινές μου αγορές διαδικτυακά και με ασφάλεια από το σπίτι. Μπαίνοντας  λοιπόν στο ΑΒ Εshop για να αγοράσω τα ψώνια της ημέρας, την προσοχή μου τράβηξε η εδική σελίδα με τις Γεύσεις Ελλάδας, που αυτή τη φορά φιλοξενεί γεύσεις από την Ήπειρο.

Στο πάνω μέρος με μεγάλα γράμματα με ρωτάει: “Ακόμα αναπολείς εκείνη τη χειμωνιάτικη εκδρομή στο Μέτσοβο, τότε που δοκίμασες τα πεντανόστιμα ψητά λουκάνικα της περιοχής αλλά και εκείνες τις φοβερές χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο και κεφαλοτύρι στο πήλινο;“. Η απάντηση μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα μεγάλο και ηχηρό ΝΑΙ!

Έχοντας καταγωγή από το Μέτσοβο αλλά κατοικώντας στην Αθήνα από παιδί, η συγκεκριμένη ερώτηση μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν επισκεπτόμασταν τους παππούδες μου στο χωριό. Μία ανάμνηση που υπερισχύει είναι το τραπέζι που με τόση αγάπη ετοίμαζε η γιαγιά μου, γεμάτο Μετσοβίτικες γεύσεις και αρώματα.

Συνεπώς, δεν έχασα την ευκαιρία να ξανά γευτώ τις νοστιμιές που θυμόμουν, οπότε γέμισα το καλάθι μου με όλα εκείνα τα πιάτα που μας ετοίμαζε η γιαγιά μου. Αρχικά επέλεξα τις πεντανόστιμες φαρδιές χυλοπίτες «ΑΒ Επιλογή», τις οποίες σκέφτηκα να μαγειρέψω με στήθος κοτόπουλο «ΑΒ Επιλογή», το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα έδενε τέλεια.

Φυσικά το πιάτο απογειώθηκε με κεφαλοτύρι Μετσόβου και δεν θα μπορούσα να μην δεν πάρω και το αγαπημένο μου λουκάνικο, το μετσοβίτικο Καρνάτο, με φρέσκο χοιρινό κρέας που μαρινάρεται με πράσο και κρασί Κατώγι, αλλά και ερυθρό ποικιλιακό οίνο από το ιστορικό Κατώγι Αβέρωφ.

Περιττό να αναφέρω ότι το σπίτι γέμισε μυρωδιές Ηπείρου και εγώ ένιωσα σαν να βρισκόμουν στο Μέτσοβο, μικρό παιδί απολαμβάνοντας τα αγαπημένα φαγητά των παιδικών μου χρόνων. Η τεράστια ποικιλία τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών γεύσεων της Ηπείρου που μπορεί να βρει κανείς στο site είναι πραγματικά απίστευτη και συνάμα συγκινητική.

Εγώ πάντως αυτόν το μήνα έχω σκοπό να “ξανά επιστρέψω” μέχρι τη μαγευτική, ορεινή Ήπειρο μέσα από το τραπέζι μου, με τη βοήθεια του ΑΒ Βασιλόπουλου και να γευτώ τα καλούδια της γαστρονομικής μαστοριάς της.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τις 12 Νοεμβρίου. Μπείτε λοιπόν στο ΑΒ και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις από την Ήπειρο.

TAGS