Είναι η στιγμή που αστυνομικοί ανοίγουν αύρες αλλά κάνουν και εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων που ήθελαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο. Παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες αλλά και διατηρούσαν αποστάσεις, η ΕΛΑΣ αποφάσισε να «σπάσει» τη συγκέντρωση και να προχωρήσει σε βίαιες προσαγωγές με αποτέλεσμα οι πολίτες να τρέχουν να γλιτώσουν αλλά και να αναπνεύσουν μετά από τη χρήση δακρυγόνων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, πολλοί πολίτες κατέρρευσαν με άλλους να προσπαθούν να τους βοηθήσουν για να καταφέρουν να ανασάνουν.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ιδιαίτερα βίαιες προσαγωγές. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός άντρα που τον έχουν αρπάξει από τον λαιμό αλλά και ενός άλλου που τον πήραν κυριολεκτικά σηκωτό.

Ωστόσο, η βία των αστυνομικών δεν αναλώθηκε μόνο στους συγκεντρωμένους μιας και έσπρωχναν και «μπλόκαραν» δημοσιογράφους που κάλυπταν την ένταση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε επίσης και προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Μάλιστα, ο κ. Παφίλης ήταν με σκισμένο το πουκάμισό του.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.