Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου στο φορτηγό πλοίο «AL HANI» σημαίας Τόγκο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της  Ελαφονήσου.

Τα 14 μέλη του πληρώματος του πλοίου, που ήταν κενό φορτίου, όλοι αλλοδαποί, είχαν περισυλλέγει από δύο πλωτά του Λιμενικού και είχαν μεταφερθεί εκτός κινδύνου στο λιμάνι της Νεάπολης.

Χθες το πρωί κατέφθασε στη θαλάσσια περιοχή πλωτό πυροσβεστικό σκάφος από τον Πειραιά, το οποίο προέβη σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επιβιβάστηκε σήμερα στο φορτηγό πλοίο προς κατάσβεση πιθανών μικρών εστιών στα  εσωτερικά του τμήματα.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ πλησίον του εν λόγω πλοίου βρίσκεται ρυμουλκό.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AL HANI» και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.