Κάθε άθλημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Ασκεί μια απρόσμενη γοητεία στον άνθρωπο που επιλέγει να το ακολουθήσει, είτε πρόκειται για τα πρώτα δειλά βήματα, είτε για την εξέλιξη της αθλητικής καριέρας. Για να φτάσει στον πρωταθλητισμό, χρειάζεται αγνή αγάπη, η οποία βοηθά να ξεπεραστούν τα εμπόδια, τα οποία στην Ελλάδα συνήθως είναι πολλά. Αρκετές φορές όμως, ακόμα κι αυτή η αγάπη δεν είναι αρκετή.

Στην περίπτωση των Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη, η αγάπη ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και τις βοήθησε να φτάσουν ψηλά. Η συγχρονισμένη κολύμβηση μπήκε στη ζωή τους από μικρή ηλικία και τις βοήθησε να βρουν την αθλητική και καλλιτεχνική έκφραση που αναζητούσαν. Διαμόρφωσε τις ζωές τους, μιας και αφιερώθηκαν σ’ αυτήν, στη συνεχή βελτίωση, στις διακρίσεις για τη χώρα τους. Πλέον, με την bwin στο πλευρό τους, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά!

Το «χρυσό» ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης αποτελεί πλέν μέρος του χορηγικού προγράμματος «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», μέσω του οποίου η bwin βοηθάει 15 αθλητές ατομικών αγωνισμάτων να πετύχουν τα όνειρά τους και να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σε καιρούς δύσκολους, ένα εκ των κορυφαίων στοιχηματικών brand στον κόσμο όχι απλά συνεχίζει τη στήριξη, αλλά τη μεγαλώνει. Μαζί με τις ελπίδες της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Αθλητισμός και τέχνη

H Ευαγγελία Πλατανιώτη γεννήθηκε το 1994 και ξεκίνησε να ασχολείται με τη συγχρονισμένη κολύμβηση από τα 7 της χρόνια. Από μικρό παιδί λάτρευε το νερό και τον χορό. Έτσι, βρήκε στο άθλημα αυτό τον ιδανικό συνδυασμό, τη μαγεία του αθλητισμού και της τέχνης. Οι πισίνες την κέρδισαν αμέσως και παρότι επέλεξε ένα πολύ απαιτητικό άθλημα, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Το 2009 κέρδισε στο σόλο τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου, τη Ρωσία, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ντουέτο. Το 2012, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μια στιγμή που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει. Φυσικά, το ραντεβού της με το σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη ανανεώθηκε. Το 2016 έδωσε το «παρών» στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου κατέλαβε τη 10η θέση, ενώ τα όνειρα δεν σταματούν, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο.

Ανήσυχο πνεύμα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό της και έχει στόχο τη συνεχή βελτίωση. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή της. Η 26χρονη αθλήτρια έχει σπουδάσει οικονομικά και βρίσκει τρόπους να εκφράζει την καλλιτεχνική της φύση και εκτός πισινών, καθώς λατρεύει την ηθοποιία και άλλες μορφές τέχνης. Όραμά της είναι όταν ολοκληρώσει την καριέρα της, να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.

Εβελίνα Παπάζογλου: Από μικρή στις πισίνες

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, η Εβελίνα Παπάζογλου είχε αντιληφθεί την έλξη που της ασκούσε ο αθλητισμός. Δεν χρειάστηκε να πειραματιστεί με πολλά αθλήματα για να κατασταλάξει. Μπήκε στην πισίνα όταν ήταν 4.5 ετών, εμπνευσμένη από την αδερφή της και κατάλαβε πως το στοιχείο της ήταν το νερό. Έμαθε να κολυμπάει καλά και στη συνέχεια αφιερώθηκε στη συγχρονισμένη.

Η Εβελίνα, όπως και η Ευαγγελία, έμαθε από πολύ μικρή ηλικία να έχει πειθαρχία και πρόγραμμα. Να αφιερώνει πάρα πολλές ώρες στις προπονήσεις και να στερείται πράγματα που για ένα παιδί της ηλικίας αυτής, ίσως μοιάζουν δεδομένα. Η αγάπη της όμως για τον αθλητισμό και την κολύμβηση κέρδιζε πάντα στη ζυγαριά.

Η αγάπη και η προσήλωση την οδήγησαν σε πάρα πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, καθώς και στην επίτευξη του ονείρου που έχει κάθε αθλητής όταν ξεκινάει το δρομολόγιο του πρωταθλητισμού: Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Το Τόκιο μοιάζει ως επόμενος προορισμός μιας πορείας που καθορίστηκε από μικρή ηλικία, με υψηλά ιδανικά και ξεκάθαρους στόχους.

Με την bwin στο πλευρό τους

Η διασταύρωση των δρόμων τους έμοιαζε αναπόφευκτη. Οι δύο αθλήτριες γνωρίστηκαν από μικρή ηλικία, καθώς ήταν στον ίδιο αθλητικό σύλλογο, στη Μεταμόρφωση. Έκαναν αρκετές προπονήσεις μαζί, πριν γίνουν επίσημα ντουέτο το 2014, αλλάζοντας ουσιαστικά τα δεδομένα τόσο για τις ίδιες, όσο και για την ελληνική κολύμβηση γενικότερα. Ταξίδεψαν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς και σε αρκετούς ακόμα αγώνες και διοργανώσεις εκτός Ελλάδας. Πριν ξεσπάσει η πανδημία του COVID-19, προετοιμάζονταν για το Τόκιο, καθώς βρίσκονταν πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης. Η περίοδος που ακολούθησε τους άλλαξε τα πλάνα, όμως δεν είχε μόνο αρνητικά, καθώς οι δρόμοι τους συναντήθηκαν με αυτόν της bwin.

Σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα να έχουν ακυρωθεί η αναβληθεί, η bwin αγκάλιασε την Ευαγγελία και την Εβελίνα, προσφέροντάς τους ηρεμία και νέες συνθήκες. Ο νέος μεγάλος χορηγός των δύο πρωταθλητριών τους επιτρέπει να δουλέψουν απερίσπαστα, να τελειοποιήσουν την προπόνησή τους και να ταξιδέψουν σε καμπ και τουρνουά που θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο, βοηθώντας τους να είναι πανέτοιμες για τη μεγάλη πρόκληση του Τόκιο.

Η πορεία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες κρύβει τεράστιες δυσκολίες, στερήσεις, εμπόδια. Δουλειά χρόνων και προετοιμασία που συχνά γίνεται υπό άνισες συνθήκες σε σχέση με τους αθλητές άλλων χωρών. Η bwin στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των παιδιών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό, βοηθώντας τους να κοιτούν πάντα ψηλότερα…