Ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ όταν την ώρα που εργαζόταν έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος, σύμφωνα με το lamiastar.gr. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στην οποία κάνει λόγο για εργοδοτικό έγκλημα.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως «οι ευθύνες της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες, καθώς η εργατική τάξη θρηνεί σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, στο ίδιο εργοστάσιο και δεύτερο νεκρό εργάτη».

«Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που διαλύει και απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και αντικαθιστά εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας «αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περνάει μέσα και από την ίδια τη ζωή εργατών».

«Κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, να μην πιστέψει τις αναμενόμενες δικαιολογίες της διοίκησης του εργοστασίου περί «ανθρώπινου λάθους». Με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη να μετατρέψει την οργή και την πείρα του σε δύναμη για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, που θα βάλει τέλος στο απάνθρωπο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.