Μια νέα πραγματικότητα ζει από σήμερα η Αθήνα και οι κάτοικοί της, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο κέντρο της Αθήνας, τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά, με τις υπηρεσίες ντελίβερι και take away να λειτουργούν. Η κίνηση στα καταστήματα λιανικής είναι υποτονική, παρά το γεγονός ότι χθες, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αλλά και η κίνηση των πεζών είναι μειωμένη στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου και από τις 6 το πρωί και για ένα μήνα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια και θα είναι ενιαία ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της κάθε περιοχής είναι τα εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

2. Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.

4. Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.

6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Πλέον ισχύουν τρία επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας:

  • Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» – [Κίτρινο]
  • Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» -[Κόκκινο], δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από σήμερα το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Δείτε εδώ τον χάρτη με τις περιοχές και τα επίπεδα στα οποία εντάσσονται

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος