Εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε ξανά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, έπειτα από το αρνητικό ρεκόρ των 1.259 μολύνσεων στην Ελλάδα κάνοντας μία προσωπική εξομολόγηση αποκαλύπτοντας το πώς έζησε την πανδημία.

«Είναι η ώρα της συνείδησης και η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές είναι μια επιλογή ελευθερίας η τήρηση των μέτρων. Είναι η ώρα που τα δικά μου λόγια δεν μετράνε τόσο αλλά η δική σας ελεύθερη επιλογή» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο λοιμωξιολόγος εκτός από τις συστάσεις που έκανε,προχώρησε και σε μία προσωπική εξομολόγηση θέλοντας να δείξει στον κόσμο τη σπουδαιότητα να προστατευτούμε όλοι.

«Έχω να πάω σε καφέ και εστιατόριο από το Φεβρουάριο»

Ο ίδιος, μιλώντας προσωπικά, είπε ότι έχει να πάει σε καφέ και εστιατόριο από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και προσέθεσε ότι «όταν κριθεί αναγκαίο να συναντήσω ένα φίλο μου δεν θα βγάλω τη μάσκα ούτε στο εστιατόριο όσο του μιλώ, παρά μόνο όταν είναι για να φάω».

«Μου λένε “είναι αδύνατο”, αλλά αυτή είναι η μοναδική λύση να μην μεταδώσουμε τον ιό. Κατανοώ και τις ασφυχτικές συνθήκες στα ΜΜΜ, αλλά όσο είναι εφικτό προσπαθήστε να αποφύγετε τον συνωστισμό και να φοράτε σωστά τη μάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Ο ιός δεν σέβεται κανέναν, δεν υπάρχουν όρια, θα διασπαρεί- εφόσον τον έχει ένας θα τον διασπείρει. Όταν εμείς επιβάλουμε μία συμπεριφορά στον εαυτό μας την εφαρμόζουμε πιο εύκολα».

«Δεν ήρθα να μιλήσω για φόβο»

Στην προσωπική του εξομολόγηση ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως: «δεν ήρθα να σας μιλήσω για φόβο. Ήρθα να σας μιλήσω για μια άλλου είδους ελευθερία την οποία την έχετε και την καταλαβαίνετε, καθώς αυτή την ελευθερία την επιβάλλει ο εαυτός μας».

Στο τέλος της ομιλίας του ο λοιμωξιολόγος στάθηκε στη σημασία της θυσίας που πρέπει να γίνει απ΄ όλους μας: «Δεν είμαι δάσκαλος ή καθηγητής, είμαι ένας μαθητής κοντά σας. Μαθαίνω και εγώ, κοιμάμαι 3-4 ώρες την ημέρα. Ξενυχτάω για να ετοιμάσω την αναφορά για τον πρωθυπουργό και κοιμάμαι στις 4 το πρωί.

Δεν το λέω για να υπερηφανευτώ, αλλά για να δείξω ότι και εγώ χρειάζεται να κάνω κάποια θυσία. Τη θυσία που έκαναν οι προγονοί μας πριν 80 χρόνια, ας την κάνουμε και εμείς σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.