Δέκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Πρόκειται για ένα κέντρο αποκατάστασης αναπηρίας της Πρόνοιας, κάτι που σημαίνει ότι η προσοχή που χρειάζεται είναι πολλαπλάσια, λόγω του ότι τα άτομα που φιλοξενούνται είναι πιο ευάλωτα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Open, η δομή αυτή δεν φιλοξενεί μόνο παιδιά, αλλά γενικώς άτομα με αναπηρία έως 60 ετών -και κάποιες βαριές περιπτώσεις. Το διδακτικό όσον αφορά τη διασπορά κορονοϊού, έχει να κάνει με τον τρόπο που μολύνθηκαν τα δέκα αυτά άτομα.

Όπως αναφέρθηκε, μία νοσηλεύτρια, η οποία νόσησε από τον ιό χωρίς να το γνωρίζει, υπέγραφε τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει -η ίδια  και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της- από κορονοϊό, την ώρα που τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος είχαν νοσήσει. Η ίδια υπέγραφε πως όλα είναι καλά, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι η ομάδα με την οποία εργαζόταν να νοσήσει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.