Πρύτανης ΑΠΘ για το πάρτι συνωστισμού: Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία

«Η ουσία είναι ότι πρέπει τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός χωρίς μέτρα ασφαλείας, να καταδικαστούν»


ΕΛΛΑΔΑ
8:50
20/10/2020
Πρύτανης ΑΠΘ για το πάρτι συνωστισμού: Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία
2
loading

Για το πάρτι συνωστισμού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/10) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (20/10) ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Το Σάββατο το βράδυ είχαμε μια πλήρη ενημέρωση τι γίνεται στο campus. Είχαμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε η παρουσία κάποιων φοιτητών νωρίς το απόγευμα, και στη συνέχεια αυξήθηκε ο αριθμός τους. Τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι εξωπραγματικά. Όταν κάποια στιγμή τις πρωινές ώρες η κατάσταση είχε ξεφύγει, είχε 200-250 άτομα, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία.  Η αστυνομία αν θεωρήσει ότι υπάρχει παραβατική πράξη μπορεί να μπει μέσα στο campus. Ειδοποιήσαμε στις 3-4 η ώρα το πρωί με την αστυνομία. Εκείνη την ώρα μαζεύτηκαν πολλοί στο campus. Η ουσία είναι ότι πρέπει τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός χωρίς μέτρα ασφαλείας, να καταδικαστούν», σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως πολιτεία. Δεν μπορεί τα ίδια παιδιά το πρωί να συμπεριφέρονται ευγενώς, και τα βράδια να θεωρούν τον εαυτό τους άτρωτο απέναντι στον ιό. Η απαγόρευση των πάρτι στα campus είναι δεδομένη με την έννοια του μη συγχρωτισμού. Όταν κάποιοι φοιτητές μπουν μέσα όμως, είναι πόσες εκατοντάδες στρέμματα ο χώρος» είπε ο Νίκος Παπαϊωάννου και πρόσθεσε:

«Η ουσία είναι πώς θα πείσουμε την νεολαία να προσέχει. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με τη διεπιστημονική ομάδα. Βγήκε χτες σε κάποια sites ότι τη Δευτέρα το πρωί είχαμε 14 κρούσματα από το πάρτι. Αυτό βγήκε έξι το πρωί της Δευτέρα. Κάποιος θέλει να μας πείσει ότι τα παιδιά το Σάββατο έφυγαν από το πάρτι, και τη Δευτέρα τα ξημερώματα βγήκαν τα τεστ».

«Σε εξωτερικούς χώρους δεν απαγορεύονταν τα πάρτι. Αφού έχουμε πρόβλημα από τον Ιούνιο και μετά που άρχισαν να εμφανίζονται οι φοιτητές, τέτοιες εκδηλώσεις δεν επιτρέπονται, τις θεωρούμε αντικοινωνικές, και επικοινωνούμε με την αστυνομία. Δεν μπορώ να βγάλω εγώ τα παιδιά έξω» δήλωσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Γιατί δεν λες ποιος ο λόγος που δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια;
  Γιατί αυτή ειναι η δουλεία σου και οχι να εισαι καταδότης

  Η κυβέρνηση μας \"δουλεύει\"!

  Λέει ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί για να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια. Είναι ψέμα!

  Δεν έχουν κάνει τίποτα για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα και με ασφάλεια.

  Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

  Η δική μας \"ατομική ευθύνη\" είναι να απαιτήσουμε όσα δικαιούμαστε για τις σπουδές και τη ζωή μας!

  Η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι διοικήσεις να αναλάβουν επιτέλους τις δικές τους ευθύνες!

  Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα -καθηγητές, αίθουσες, προσωπικό, Μέσα Ατομικής Προστασίας- για να κάνουμε τα μαθήματά μας όπως πρέπει.

  Να εξασφαλίσουν δωρεάν στέγαση, επαρκείς εστίες, επίδομα ενοικίου για τους φοιτητές που μένουν σε άλλη πόλη.

  Δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς και οι οικογένειές μας!
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2020/10/blog-post_455.html

  1. avatar Ελληνικά Πανεπιστήμια

   Η φωλιά του ακροαριστερου φασισταριου που αξιοκρατικά ούτε από έξω δεν μπορεί να περάσει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει