Σε έξαλλη κατάσταση έφτασε χθες το μεσημέρι (13.10) στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ένας 50χρονος Ρομά, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για μια κλήση που είχαν κόψει.

Με το που πλησίασε την είσοδο επιτέθηκε φραστικά και απώθησε βίαια έναν Δημοτικό Αστυνομικό, που ήταν στο πεζοδρόμιο και σκίζοντας την κλήση, μπήκε στο κτήριο κι άρχισε να βρίζει και να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Κινήθηκε απειλητικά προς τους εργαζόμενους του ΚΕΠ και μόλις τον πλησίασαν τρεις άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας για να τον βγάλουν από το Κέντρο επιτέθηκε στον έναν, ρίχνοντάς του μια γροθιά στο πρόσωπο, δαγκώνοντάς τον στο αριστερό χέρι και σκίζοντας την μπλούζα του. Νωρίτερα μέσα στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας είχε δαγκώσει κι άλλον έναν αστυνομικό.

Χρειάστηκε όλη η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας για να τον απωθήσει στο πεζοδρόμιο, ενώ αυτός συνέχιζε να τους σπρώχνει, να τους βρίζει και να τους απειλεί ακόμα κι όταν τον έβγαλαν έξω αναφέρει το messinialive.gr.

Ο άνδρας ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έριξε στο πεζοδρόμιο δυο αστυνομικούς μπροστά από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Μόλις αντιλήφθηκε ότι κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία απομακρύνθηκε προς την πλατεία Δημαρχείου, όπου είχε παρκάρει μαζί με την γυναίκα που τον συνόδευε, ενώ έκανε νόημα πως θα επιστρέψει.Μόλις έφτασε στο αγροτικό του, πήρε από την καρότσα ένα σίδερο και το σήκωσε απειλητικά προς τον Δημοτικό Αστυνομικό που τον ακολούθησε.

Ο τραυματισμένος Δημοτικός Αστυνομικός μετέβη στον Ιατροδικαστή για να καταγραφεί ιατρικά η επίθεση και θα προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέτρα.

Χθες το πρωί ο 50χρονος συνελήφθη και θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.