Λεπτό προς λεπτό καταγράφεται στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Όλοι μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που σήκωσε την μπάλα με τα παιδιά ψηλά στον αέρα και ο πατέρας των παιδιών καταγγέλλει πως η πλαστική μπάλα δεν ήταν δεμένη με σκοινί στο έδαφος.

Ο πατέρας των παιδιών στην συγκλονιστική του κατάθεση στην αστυνομία περιγράφει τη στιγμή που είδε τα παιδιά να σηκώνονται στον αέρα σε ύψος δέκα μέτρων αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του να σταματήσει την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την κατάθεσή του:

«…και εγώ και η σύζυγος μου βλέπαμε τα παιδιά, ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων από την πισίνα », είπε ο Μιχάλης Λεονάρδος και συνέχισε: «Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος…».

Ερώτηση: Θεωρείτε κάποιον υπεύθυνο για τον τραυματισμό των παιδιών;

Απάντηση: Ναι τον υπεύθυνο του λούνα παρκ καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος.

Επίσης, στην δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο ελέγχου πιστοποίησης παιχνιδιών στον Ασπρόπυργο τα οποία «κρίνονται κατάλληλα για λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο του 2013».

Διαβάστε τη δικογραφία: το πρώτο μέρος εδώ και το δεύτερο εδώ