Καθιστοί σε καρέκλες που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση και φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους, συνταξιούχοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν παραιτούμαστε. Διεκδικούμε να δοθούν όλα τα αναδρομικά σε όλους και όλα όσα μας κλέψατε», αναγράφεται στο πανό που έχει αναρτηθεί στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

«Συνταξιούχοι ψηλά τις σημαίες μας. Δεν ξεχνάμε – Διεκδικούμε όλα όσα μας αφαίρεσαν από συντάξεις, τα ταμεία, υγεία», αναφέρεται σε ένα ακόμη πανό.

Σε δηλώσεις του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σημείωσε ότι κύριο αίτημα είναι η επιστροφή όλων των μειώσεων που έχουν γίνει στις συντάξεις. «Ζητάμε να αποδοθούν στους συνταξιούχους όλες οι περικοπές που έχουν γίνει (στις κύριες, στις επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση). Επίσης, αίτηματά μας είναι τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου 2015-2016 να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς προαπαιτούμενα και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κουμπούρης, στη συνέχεια, αντιπροσωπεία συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος