Αύριο θα χτυπήσει το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αντί της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.

Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια θα ανοίξουν αύριο, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσης εργασίας (8 πμ -11 πμ) για αύριο, Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατηγόρησε εξάλλου για αυταρχισμό και υποκρισία τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο STAR ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις.

«Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ο κ.Κεδίκογλου είχε υπενθυμίσει ότι υπάρχει από το Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» σημείωσε.