Οι επιχειρηματίες της περιοχής των Καλαβρύτων προχωρούν σε συντονισμό του σχεδιασμού και της δράσης τους για τη δημιουργία ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος για τους επισκέπτες. Για το σκοπό αυτό θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, σε εκδήλωση που έγινε στα Καλάβρυτα, το Ανανεωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό και τις καινοτομίες για τη χιονοδρομική περίοδο 2010 – 2011 ενώ η ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ένωση δυνάμεων του Χιονοδρομικού Κέντρου και των επιχειρηματιών στα Καλάβρυτα είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ευθύμιος Βαζαίος, παρουσίασε τη στρατηγική του Κέντρου, με βασικό πυλώνα το πρόγραμμα «Νοικοκύρεμα και Ανάπτυξη» στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πελατοκεντρική νοοτροπία.

Παρουσιάστηκαν επίσης καινοτομίες της νέας χιονοδρομικής περιόδου, μεταξύ των οποίων η δημιουργία του μοναδικού snowboard park στην Ελλάδα με προδιαγραφές ανάλογες με αυτές των χιονοδρομικών πάρκων των Άλπεων και η δημιουργία συστήματος αυτόματης ενημέρωσης των χιονοδρόμων από διάφορα σημεία της πόλης των Καλαβρύτων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έναρξη της λειτουργίας ενός ειδικά διαμορφωμένου ερπυστριοφόρου οχήματος με το οποίο οι επισκέπτες θα κάνουν περιήγηση στο βουνό.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο ανακοινώθηκαν συνεργασίες με ΜΜΕ, ως χορηγοί επικοινωνίας, καθώς και συνέργιες με άλλες εταιρείες.