Κλειστά είναι λόγω κρουσμάτων κορονοϊού 148 σχολεία σε όλη την Ελλάδα με βάση την ολοκληρωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Στην πλειοψηφία τους είναι κλειστά συγκεκριμένα τμήματα που εντοπίστηκαν κρούσματα, ενώ λουκέτο έχουν μπει σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα στα εξής: 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 65ο Λύκειο Αθηνών, 24ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, Δημοτικό Σχολείο Αμπελιών Καλαμπάκας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω-Οδυσσέας Ελύτης, Ιδιωτικό Δημοτικό Τρίκαλα – Φ. ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε, 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, 10ο Νηπιαγωγείο Άγιοι Ανάργυροι.

Κεραμέως για καταλήψεις: Οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα

Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο