Συγκλονίζει Έλληνας που μπήκε στην εντατική λόγω κορονοϊού: Χίλιες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρας

Το δυνατό μήνυμα του Γιάννη Κλάπα προς τους αρνητές


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
28/09/2020
Συγκλονίζει Έλληνας που μπήκε στην εντατική λόγω κορονοϊού: Χίλιες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρας
38
loading

Ένα ισχυρό μήνυμα στέλνει στους αρνητές του κορονοϊού και της μάσκας ο Γιάννης Κλάπας, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, «5 μήνες ακριβώς πριν την είσοδό μου στην εντατική από κορωνοϊό», όπως γράφει.

Στην ανάρτηση, που συγκεντρώνει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις και την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του, γράφει αναλυτικά: «Καιρό ήθελα να γράψω αλλά με τέτοια υπερπληροφόρηση όσον αφορά στον κορωνοϊό, το ανέβαλα. Τελικά πιστεύω ήρθε η ώρα, μιας και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, να γράψω αυτά που τόσο καιρό είχα στο μυαλό μου, 5 μήνες ακριβώς πριν την είσοδό μου στην εντατική από κορωνοϊό.

1) Παρακαλώ όσοι και όσες, ακόμα και σήμερα, πιστεύουν ότι η πανδημία είναι hoax να με διαγράψουν άμεσα από φίλο τους. Διέγραψα αρκετούς αυτό το διάστημα, αν μου ξέφυγε κανείς παρακαλώ διαγράψτε με. Δεν αντέχω άλλο να ακούω ότι αυτό που με έστειλε στην εντατική, να παλέυω για τη ζωή μου, στο μυαλό κάποιων ακόμα και σήμερα μετά από σχεδόν 1 εκατομμύριο νεκρούς παγκοσμίως είναι “fake” για να έρθει η νέα τάξη πραγμάτων κλπ κλπ.

2) Είναι στην φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να δίνει δικαιολογίες σε καθετί που συμβαίνει γύρω του και μιας και πανδημία σε τέτοιο βαθμό δεν έχουμε ξαναζήσει, είναι λογικό έως ένα σημείο να υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας... Αλλά διάολε, βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί. Αποδεδειγμένα νέος ιός, 5-10 φορές πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, άκρως μεταδοτικός, με παγκόσμιο λοκντάουν και δεν εξαφανίστηκε μαγικά όπως περίμενε ο Τραμπ και όσοι τον ακούν, είναι εδώ και συνεχίζει το έργο του, τί πρέπει να συμβεί για να τον πάρουμε στα σοβαρά; Να κολλήσει δικό μας άτομο; Να χάσουμε φίλο μας ή συγγενή; Μόνο τότε θα καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας;

3) "Μα Γιάννη σταματήσαμε να έχουμε νεκρούς από άλλες ασθένειες και πεθαίνουν όλοι από κορωνοϊό;" Όχι βέβαια... Και από εγκεφαλικά πεθαίνει ο κόσμος και από ανακοπές καρδιάς και από αυτοκινητιστικά ατυχήματα και από πείνα και από καρκίνο κτλ κτλ αλλα ΚΑΙ από κορωνοϊό.

"Μα Γιάννη δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό αλλά από καρδιά ή αιμορραγία ή εγκεφαλικά, από τα υποκείμενα νοσήματα τελοσπάντων, όχι κορωνοϊό." Συγγνώμη αλλά τότε δεν πεθαίνει κανείς από καρκίνο αλλά από σηψαιμία, ανακοπές κτλ... Μα αυτές τις επιπλοκές ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ τις προκάλεσε... Ακριβώς όπως τώρα ο κορωνοϊός! Ένας άνθρωπος με υπέρταση πρέπει να πεθάνει; H υπέρταση είναι υποκείμενο νόσημα... όπως και ο διαβήτης, η αρρυθμία, η παχυσαρκία κτλ κτλ. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υποκείμενο νόσημα, αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζει η ζωή τους όσο των άλλων;

4)"Γιάννη δεν μπορώ να φοράω μάσκα γιατί δεν αναπνέω καλά, μου καταπατάνε την ελευθερία μου." Μια χαρά αναπνέεις με τη μάσκα και εσύ και όλοι μας και χίλιες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρα... Αλλά δεν είναι μόνο η μάσκα! Μάσκα – αποστάσεις – πλύσιμο χεριών – αποφυγή συνωστισμού! Είναι τετράπτυχο της επιτυχίας! Και έγκειται στην ατομική ευθύνη του καθενός! "Μα Γιάννη η Κυβέρνηση λέει μια έτσι μία αλλιώς." Η κυβέρνηση όπως και η κάθε κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί μια καινούρια κατάσταση με τα δεδομένα τουλάχιστον στην αρχή να αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Το τετράπτυχο δεν άλλαξε ποτέ! "Μα πριν δεν μας έλεγαν να μην φοράμε μάσκες;" Ναι τότε που είχαμε λοκντάουν και δεν υπήρχαν μάσκες ακόμα κα στα νοσοκομεία τί θα μας έλεγαν: "Πάτε να βρείτε μάσκες;" Αφού δεν έπρεπε να κυκλοφορούμε!

5)"Γιάννη κουράστηκα, θέλω να ξυπνήσω μια μέρα και όλο αυτό να ήταν ένα κακό όνερο.” Κι εγώ θα το ήθελα αυτό. Να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω την ανάμνηση ότι πνίγομαι πριν με βάλουν σε αναπνευστήρα... που λέω “please put me to sleep, I cant breath” μη σκεπτώμενος καν το ενδεχόμενο να μην ξυπνήσω ποτέ. Ήμουν σίγουρος ότι θα ξυπνούσα, αλλά και πάλι δεν την θέλω την ανάμνηση αυτή. Τον χρόνο όμως πίσω δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε. Μπορούμε να προσαρμοστούμε στις τωρινές συνθήκες και να συνεχίζουμε να ζούμε την ζωή μας με στόχο το καλύτερο αύριο. Γιατί όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψουμε με αυτόν τον ιό, τόσο πιο γρήγορα θα ασχοληθούμε πάλι με έρευνες και θεραπείες για άλλες ασθένειες που τώρα έχουν παγώσει. Είναι ατομική μας ευθύνη και κοινωνική, για εμάς, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, την κοινωνία όπου είμαστε μέλη. Όσο περισσότεροι ακολουθούμε το τετράπτυχο, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουμε, και στο τέλος πάλι αγκαλιασμένοι με τους φίλους μας θα θυμόμαστε αυτή την χρονιά ως μια κακή παρένθεση και τίποτα παραπάνω. Αρκεί να δράσουμε όλοι μας ΤΩΡΑ.

6)Η αντιγριπική περίοδος ξεκινάει σύντομα στην Ελλάδα. 'Οσοι συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστούν. Εμείς οι επιστήμονες Υγείας, γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές κτλ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους ασθενείς μας. Κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν θα ανταπεξέλθει σε κύμα γρίπης και κορωνοϊού ταυτόχρονα. ΠΡΕΠΕΙ να δράσουμε όλοι με στόχο της προστασία της κοινωνίας μας.

ΥΓ1: Η συνοδευτική φωτογραφία ήταν η πρώτη σέλφι που έβγαλα μέσα στην Εντατική αφού ξύπνησα από κώμα 5 ημερών. Εκείνη τη μέρα από την νάρκωση έβλεπα νεράϊδες και φούσκες παντού... ακόμα και σε αυτή τη φωτογραφία εκείνη τη μέρα έβλεπα μόνο το κεφάλι μου και φούσκες παντού με 2 νεράϊδες πάνω δεξιά... μου πήρε 2 μέρες να πειστώ ότι ήμουν στην εντατική νοσοκομείου και όχι σε θεματικό πάρκο για παιδιά με νεράϊδες...

ΥΓ2: Καλό κουράγιο στους ήρωες των νοσοκομείων και των φαρμακείων και γενικά όλων των επαγγελμάτων υγείας. Έρχεται δύσκολος χειμώνας. Θα έχω για όλη μου τη ζωή ευγνωμοσύνη στο υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου του Yeovil που έκανε τα αδύνατα δυνατά και με κράτησε στην ζωή. Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

ΥΓ3: Δυστυχώς μόνο όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αναγνωρίζουμε την αξία του... Όταν είσαι απολύτως καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πως μπορείς να διανοηθείς ότι μπορεί να καταλήξεις στην Εντατική να παλεύεις για την ζωή σου; Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό... ΥΠΕΡΤΑΤΟ. Για αυτό μάσκα - αποστάσεις - πλύσιμο χεριών - αποφυγή συνωστισμού. Εύχομαι την υγεία μας να έχουμε και όλα θα τα καταφέρουμε!».

Καιρό ήθελα να γράψω αλλά με τέτοια υπερπληροφόρηση όσον αφορά στον κορωνοϊό, το ανέβαλα. Τελικά πιστεύω...

Δημοσιεύτηκε από Ioannis Klappas στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση μεταξυ συνομωσιας και τρομολαγνειας.
  Το θεμα ειναι οτι αν θελεις πραγματικα να προστατευθεις απο εναν επιθετικο ιο τοτε σταματας να ζεις.
  Το εχω γραψει πολλες φορες.
  Σοβαρη μασκα FFP2 με βαλβιδα τελειας εφαρμογης (95% συγκρατηση).
  Μασκα ματιων.
  Καλυμα κεφαλης (υπαρχουν μιας χρησης).
  Καλυμα ολοσωμο.
  Τακτικη απολυμανση χεριων (ειδικα μετα απο καθε επαφη).
  Απολυμανση οικιας καθως και καθε αντικειμενο σουπερ μαρκετ, δωρα, κλπ. (γενικα οτι δεχομαστε).
  Απολυμανση τακτικη σε καθε επαφη μας στα καταστηματα, εστιατορια (τραπεζι, ποτηρια κλπ.), καφε κλπ.
  Και τελος χωρις κοινωνικες επαφες (μαζι και το σεξ) !!!.
  Ο ιος δεν ειναι ελεφαντας για να τον αποφυγουμε αλλα ζει και επιβιωνει (εκτος οργανισμου) σε μοριακο επιπεδο.
  Απλα με αυτα τα ημιμετρα (οχι που ανεφερα) μειωνουμε λιγο τις πιθανοτητες.
  Θα κανει τον κυκλο του.

 2. avatar trader

  μπραβο λογοδιαρροια μετα απο 5 μερες σε κωμα.!και πως επιτρεπουν κινητο στην εντατικη ειναι πολυ βρωμικες συσκευες?

 3. avatar admiral 75

  ενας ιος 5-10 φορες πιο ισχυρος απο τον ιο της γριππης που δεν εξαφανιστηκε σε μια μερα οπως θα ηθελε και ο τραμπ...χαχαχα να σαι καλα ρε γιαννη το πιασαμε το μυνημα.ξυπνησες μετα απο κωμα 5 ημερων και εβγαλες σελφι.λογικη αντιδραση οταν ξυπνας απο 5θημερο κωμα να κρατησεις στα χερια σου μεσα στην εντατικη αυτη την βρωμικη συσκευη .

 4. avatar Μπράβο Γιάννη

  Να ήσουν και υπαρκτό πρόσωπο, ωραία θα ήταν. Η ψεύτικη είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Αυτός ο Γιάννης ρε παιδί μου, πασίγνωστος. Όλοι το προφίλ του, κοιτάνε κάθε ημέρα. Ούτε ο Αντετοκούμπο να ήταν !
  Δείτε και μερικές ακόμα ψεύτικες ειδήσεις, έτσι για να ξυπνάτε σιγά, σιγά:
  https://youtu.be/fY_f2Pk8jHs

 5. avatar 0/1500

  Ο ιός είναι επιλεκτικός

 6. avatar remaloskilo

  Περαστικά στον άνθρωπο πάνω από όλα.Όμως μία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας και στην περίπτωση μας είναι η εξαίρεση του κανόνα.Τουλάχιστον για τους ανθρώπους κάτω από μία ηλικία και κάτω.Οπότε να μας απειλούν με χιλιάδες κρούσματα και εκατόμβες νεκρών,άτομα τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες που θέτουν προφανώς και έχω επιφυλάξεις.Μην ξεχάσω να αναφέρω και την κερδοσκοπία των ατόμων αυτών.

 7. avatar Αρρωστεια

  Αυτός είναι ένας από Αγγλία που είχε κολλήσει το Μάρτιο πριν εξασθενήσει ο ιός, αλλά τον εμφανίζουν τώρα σαν οσιομάρτυρα του κορονοιου μήπως τσιμπήσει κανας φοβισμένος. Πληρωμένη δημοσιογραφία αδέσμευτη.

  1. avatar Ρε […]δεν έχεις καν την ικανότητα να αντιληφθείς τι διαβάζεις.

   Τι το θες να σχολιάζεις και από πάνω...., άσκοπο.

 8. avatar Αρρώστεια

  Αυτός τώρα είναι άλλος? φρέσκα νέα κατευεθείαν από το ψυγείο . Ντροπή στη δημοσιογραφία.
  Να τα βγάζετε σαν φρέσκο κάθε μήνα μήπως τρομάξουμε κανέναν.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1002368/koronoios-o-34hronos-farmakopoios-horis-upokeimeno-nosima-pou-epestrepse-nikitis-apo-ton-efialti/

 9. avatar Κώστας 7 +6

  Φίλε καλή ανάρρωση
  Απλά κοίτα λίγο την ζωή σου και την διατροφή σου γιατί δεν γίνεται μία ίωση που το 95% την περνάει χωρίς συμπτώματα να σε στέλνει 5 μέρες σε κόμμα σε αυτή την ηλικία
  Κάτι κάνεις λάθος

  1. avatar Δεν έτρωγε πολύ τζατζίκι

   γι αυτό την πάτησε τη μπανανόφλουδα.

  2. avatar 1122

   Ειστε παθολογικά ηλίθιοι. Τελος.

 10. avatar Καληνύχτα

  Καληνύχτα Κεμάλ.Αυτος ο κόσμος ποτέ δεν θα αλλάξει.

 11. avatar Φίλε μου

  Βλέπεις τα χάλια μας.Τσαμπα τα λόγια σου.Εύχομαι ολόψυχα όλα τα επόμενα κρούσματα στις εντατικές να είναι από όλους αυτούς τους έξυπνους που ξέρουν τα πάντα,που αμφισβητούν και με την μεσαιωνική λογική τους διασπειρουν τον ιό στην υπόλοιπη κοινωνία.
  Αυτοί ήμασταν αυτοί θα είμαστε,όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω μακάρι έστω έναν να ξυπνήσεις.

 12. avatar τρόλια του γαλαζιου μεγαλου περιδρομου 2020 εχουμε και βιντεο να θυμομαστε τον […] εκπροσωπο […] των 6μμ εχουμε

  οταν εφτασες στη μασκα...
  κιαρχισες να δικαιολογεις τον πρωην κατατρεγμο της
  απο τον αρχιμασελα τον ακορεστο την διμουτσουνη οχια το τρολ του κουλη στις 6 καθε απογευμα
  σουριξα φτυσιμο μαγκα
  γιαλατζη δερβισης εισαι
  βαλε ρε [...] να ακουσεις και δεις το [...] το κλαψοτρολ να επιτιθεται με επιχειρηματα στη χρηση μασκας
  και φυσικα οχι γιατι υπηρχε ελλειψη ή γιατι ειμασταν μεσα
  οταν αυτο το φιδι απαγορευε τη χρηση μασκας γενικως ... παρεκτος τους πασχοντες!!!!! λες και ασυμπτωματικοι δεν ειναι τουλαχιστο το 30% των μολυσμενων- φορεων
  καποιοι μιλημενοι επιχειρηματιες εδιναν εκατομμυρια να φερουν μηχανηματα να φτιαχνουν μασκες
  ντροπη σου ρε
  ας ελεγες τουλαχιστο οτι εκαναν λαθος
  [...] εισαι ρε
  για το κουλη σεχω
  ιπποκομος καμαριερα του κλαψοσωτηρη
  αντε μεινε στο φρικιμπουκ ρε
  2020 εχουμε
  και μνημη να μην ειχαμε εμειναν τα βιντεο με τον [...] ,τα βλεπουμε και [...]
  αυτον τους παπαδοπουλοαθερινες και σενα

 13. avatar Όχι να φοράς αναπνευστήρα

  αφού δεν ήθελες μάσκα και συ όπως αξίζει και στους ομοϊδεάτες σου αρνητές να δείτε τι ωραία που περνάνε όσοι μολύνατε γιατί αρνιόσασταν με διάφορες ανόητες δικαιολογίες να τους προστατεύσετε. Μέσα έπρεπε να σας χώνουν κανονικά για όσους τυχόν εκθέσατε, κινδύνευσαν ή χάσαν τη ζωή τους.....

 14. avatar Αγαπητέ Γιάννη

  Γερά και περαστικά, μη προσπαθείς και μη δίνεις σημασία στα σχετικά σχόλια των αρνητών διξαιωματιστων, δεν βγάζεις άκρη με τα ... μπάζα!!! Να προσέχεις τον εαυτό σου.

 15. avatar Ρήγας Σπαθί

  Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια μάσκα και μισή αναπνοή.

  Πιστεύετε ότι θα έλεγε κάτι διαφορετικό αν ζούσε σήμερα;

 16. avatar Θα τον διαγράψω ευχαρίστως

  Καλή ανάρρωση στον άνθρωπο.

 17. avatar Αντιρισιας

  Κάτι δεν παει καλα εδω....

 18. avatar Αρρώστεια

  Ασφαλώς και υπάρχει ο ιός, αλλά ευτυχώς οι σοβαρές νοσηλείες νέων σαν το παιδί είναι ελάχιστες και οι δε θάνατοι απειροελάχιστοι.
  Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η πρόθεση του αλλά σίγουρα καταφερε το παιδί αυτό να τρομάξει τον κόσμο. Να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα όμως, και να πράττουμε με λογική όχι με φόβο. Δεν μπορούμε να κλειστούμε σπίτι όταν βρέχει επειδή κάπου κάπως κάποτε έπεσε κεραυνός σε ένα άνθρωπο.
  Από την άλλη ο νεαρός αυτός ώντας γιατρός δεν έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα και κόλλησε?
  Προτρέπει σε αντιγριπικό έτσι αυθαίρετα, τη στιγμή που δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημα σύσταση ?
  Και βεβαία καλό θα είναι να πούμε ότι μια άλλη επιπλοκή του κορονοιού είναι η πείνα η φτώχεια η εγκληματικότητα , που ίσως μέχρι σήμερα έχει περισσότερους νεκρούς .

 19. avatar mpampis0

  Η συστημική προπαγάνδα είναι ικανή για όλα. Ακόμα και οι \"επί πληρωμή\" δηλώσεις ασθενών υπέρ της μάσκας. Εδώ έχουν ομολογήσει άνθρωποι ότι πληρώθηκαν τα έξοδα κηδείας για να δεχθούν να καταγραφούν οι νεκροί τους με Covid19 ενώ πέθαναν από άλλες αιτίες. Επίσης έχουν απαγορευθεί οι νεκροτομές. Και κάτι άλλο. \"Ψεκασμένοι\" είναι αυτοί που τρώνε αμάσητα το οτιδήποτε και δεν αναζητούν την αλήθεια.

  1. avatar Έχεις χαθεί στην αιώνια αναζήτηση

   και δεν μπορείς να δεις μπροστά σου τον οδοστρωτήρα που έφτασε και άρχισε να μας πατάει.

  2. avatar sssssss

   πολυ τον γνωστο,ψυχικα-αρρωστο διαβαζεις

 20. avatar Μστ

  Σεβαστή και κατανοητή η άποψη του Γιάννη, ότι δε πρέπει να πεθάνουν όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα...μόνο θα έπρεπε να ξέρει ότι η ανεργία, η καραντίνα, η εκ περιτροπής εργασία, τα λουκέτα επιχειρήσεων φέρνουν φτώχεια, κατάθλιψη και άγχος, που είναι βασικοί παράγοντας για σοβαρότερα προβλήματα υγείας όπως καρκίνος, εγκεφαλικά, καρδιακά και καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος...τι είναι χειρότερο Γιάννη.??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει