Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της Καρδίτσας για έκτη ημέρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός. Το νερό παραμένει στην περιοχή, απειλώντας περιουσίες, αλλά θέτοντας και ζήτημα δημόσιας υγείας.

Νεκρά ζώα που είναι διάσπαρτα παντού αλλά και τα στάσιμα νερά προκαλούν μια έντονη δυσοσμία σε πολλές περιοχές, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους που ζητούν βοήθεια άμεσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί αν τις επόμενες ημέρες ρίξει βροχές, το πρόβλημα θα γίνει περισσότερο έντονο.

Σε ποιμνιοστάσιο βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον 400 νεκρά ζώα, και «δεν μπορούν οι άνθρωποι να προσεγγίσουν», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χρησιμοποιούν μια βάρκα για να μεταφέρουν ζωοτροφές και να ταΐσουν τα άλλα ζώα τους που έμειναν ζωντανά.

Στο μεταξύ, από τις όχθες του ποταμού Πάμισου, κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στον οικισμό Μαγουλίτσα του δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα, ανασύρθηκε σήμερα η σορός μιας γυναίκας. Η σορός πιθανολογείται ότι ανήκει στην 43χρονη αγνοούμενη φαρμακοποιό και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Στο σημείο βρίσκεται ο αδερφός της.
Η 43χρονη παρασύρθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τα ορμητικά νερά του «Ιανού» την ώρα που επέστρεφε από το φαρμακείο στο σπίτι της.

Ο επικεφαλής των ερευνών είπε: «Εντοπίστηκε γυναικείο πτώμα παράπλευρα του κυρίου ρέματος του ποταμού μέσα σε δέντρα. Έγινε η ανάσχεση και αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης. Πιθανολογούμε ότι είναι η αγνοούμενη. Δεν μπορούμε να το πούμε, όμως, γιατί το πτώμα ήταν μέσα στις λάσπες. Θα ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση. Τη βρήκε ο σκύλος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Δείτε τις εικόνες από την Καρδίτσα…