Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός» στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα στο Μουζάκι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς όπως μεταδίδει σχετικό ρεπορτάζ του το Mega μία από τις δύο γέφυρες που οδηγεί στον οικισμό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο όγκος νερού και φερτών υλικών που κατέβηκαν από τα βουνά, οδήγησαν σε πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας, η οποία έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία.

Λέκκας: Χρειάζονται γενναία μέτρα για να ανακάμψει η Καρδίτσα

Για τις ζημιές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε την Καρδίτσα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (22/9) ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Καρδίτσα πλημμύρισε κατά 85% και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες για να σταθεί ξανά στα πόδια της.

«Πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα για να μπορέσει να ανακάμψει και να αποκατασταθούν οι ζημιές», υποστήριξε μιλώντας στο Mega.

«Αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει 100 κατολισθήσεις και υπάρχουν 10 αποκομμένα γεφύρια και άλλα 30 στον ορεινό όγκο» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν τρόποι να αποκατασταθεί προσωρινά η κυκλοφορία, αλλά πρέπει να μπει καινούρια φιλοσοφία στο σχεδιασμό με βάση τις εξελισσόμενες γεωδυναμικές διεργασίες και την κλιματική κρίση».