Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Δερμιτζάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος

«Καθήστε, λοιπόν, στ' αυγά Σας» απαντά για το θέμα της Θείας Κοινωνίας


ΕΛΛΑΔΑ
12:45
18/09/2020
Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Δερμιτζάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος
115
loading

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβροσίου βρέθηκε ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξαιτίας των δηλώσεων του τελευταίου για τη Θεία Κοινωνία και τον κορονοϊό.

Σε κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Αμβρόσιος αναφέρεται στις δηλώσεις του καθηγητή και δηλώνει αγανακτισμένος για τα «φοβερά λόγια» που «αποτόλμησε».

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρεται: «Ελλογιμώτατε κ. Καθηγητά,
Πολλήν αγανάκτησιν ησθάνθην εις τήν ψυχήν μου καθώς ανέγνωσα τις Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ TV, τις αναφερόμενες στην μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Αποτολμήσατε και είπατε τα εξής φοβερά λόγια:

«Προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Σας ερωτώ, λοιπόν:

Με ποιό δικαίωμα αποφαίνεσθε επί θεμάτων, τα οποία εκφεύγουν της επιστημονικής αρμοδιότητός Σας;
Έχετε μίαν ζωντανή σχέση με την Εκκλησία;
Εκκλησιάζεσθε ανελλειπώς κάθε Κυριακή;
Διαθέτετε πνευματικόν Πατέρα;
Εξομολογείσθε κατά καιρούς;
Μεταλαμβάνετε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων;
Μελετάτε την Καινή Διαθήκη;
Μελετάτε βιβλία πνευματικού περιεχομένου;
Προσεύχεσθε ανελλειπώς πρωΐ καί βράδυ;
ΑΣΦΑΛΩΣ, ΟΧΙ!

Είμαι βέβαιος γι' αυτό, χωρίς να Σας γνωρίζω! Επομένως, αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ! Πρέπει να είσθε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ με την Εκκλησία! Ίσως-ίσως και αυτό το «ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ...» να μη το γνωρίζετε!

Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως!

Σας ερωτώ: Ποιά σχέση έχουν οι Επιχειρήσεις με την Εκκλησία; Η ημέρα της Εκκλησίας, δηλ. η ημέρα του Θεού, είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ! Αλλά την ημέρα της Κυριακής τα καταστήματα, και άρα και οι επιχειρήσεις, είναι κλειστά! Τα δε εστιατόρια βέβαια δεν λειτουργούν από τις 7.00' έως τις 10.00' το πρωΐ, τήν ώρα δηλ που λειτουργούν οι Ναοί!

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Φαίνεται, ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία; Όπως αυτός που σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί με θέματα της ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! «Καθήστε, λοιπόν, στ' αυγά Σας», ίνα κατά την λαϊκήν παροιμίαν εκφρασθώ!

Και επειδή αυθορμήτως επικαλέσθηκα την λαϊκή μούσα, ας μου επιτραπεί να επικαλεσθώ και την σοφία των αρχαίων προγόνων μας και να είπω πρός Υμας: Κύριε Καθηγητά «μή πέρα των πεδίλων»!!!!!

Επικαλούμαι το παράδειγμα του αρχαίου ζωγράφου καλλιτέχνη και σοφού Απελλή, ο οποίος, αφού ετοίμασε ένα καλλιτέχνημα, ένα ζωγραφικό πίνακα, προσκάλεσε έναν επαγγελματία της αγοράς, που έκανε σανδάλια, δηλ. ένα υποδηματοποιό της εποχής εκείνης, προκειμένου να του εκφράσει τη γνώμη του, ΕΑΝ ΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ή ΟΧΙ!

Ο σανδαλοποιός, αφού εξέφρασε την γνώμη του για τα σανδάλια, άρχισε να εκφέρει γνώμην και για άλλα σημεία του ζωγραφικού πίνακος! Οπότε ο Απελλής του είπε την ιστορική εκείνη φράση: Σας παρακαλώ «“Άχρι πεδίλων και μέχρι σφυρών, ω βέλτιστε. Ου γαρ θέμις σοι πέραν τούτων χωρείν”, δηλαδή μέχρι τα σανδάλια και τις σφύρες, φίλε. Γιατί δεν σου επιτρέπεται να προχωρείς πέρα από αυτά.»!

Επισφραγίζοντας, λοιπόν, και ο ταλαίπωρος εγώ την προς Υμάς επιτιμητική αυτή αναφορά μου, επαναλαμβάνω τα λόγια του Απελλή: «Μη πέρα της Γενετικής, Θεολογικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Κύριε Καθηγητά!» Τα της Θείας Κοινωνίας κλπ. αφήστε τα εις ημάς.

Με εντιμότητα και τιμή

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

115
σχόλια
 1. avatar γιωργος κων

  ο αμβροσιος επι χουντας ζητουσε κοινωνικων φρονιματων τωρα θρησκευτικων επιτελους πρεπει καποτε να σκασει

 2. avatar ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ
  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΑΠΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ
  ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;

 3. avatar s17

  πρεπει καποια στιγμη να ξεμπερδευουμε μ αυτους τους ημιτρελους με τα ρασα......
  κλειστε τους μεσα, ειναι επικινδυνοι

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ο κουμουτσακος έδωσε το παράδειγμα στον ανορθολογισμο. Και η κυβέρνηση μαζί που αφήνει κανονικά την θεία κοινωνία. Οι ψήφοι βλέπεις ειναι πάνω από τη δημόσια υγεία

 5. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Είπε ο χουντικους τράγος τον καθηγητή πανεπιστημίου αγράμματο. Βλέπεις άμα έχεις κουμουτσακους πως να μην έχεις και κίνημα ενάντια στις μάσκες

 6. avatar Λενε οτι…

  γεμισε η Ελλαδα απο επιστημονεs του [...]!!!
  Οπωs ελεγε η συγχωρεμενη η Μαλβινα Ο Ξ Ω [...] ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!

 7. avatar Βρε άντε από κει

  θρησκόληπτα ανθρωπάκια! Η επιστήμη είναι που σας έδωσε το αυτοκίνητο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το smartphone, το αεροπλάνο, το ψυγείο, την τηλεόραση, τα φάρμακα κλπ. Ο Αμβρόσιος είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της ιεράς εξέτασης που απαγόρευε στον Γαλιλαίο να λέει ότι η γη κινείται! Αλλά ευτυχώς οι Αμβρόσιοι σήμερα προκαλούν μόνο το γέλιο! Όλες οι θρησκείες υποστηρίζουν παλαβομάρες: Οι ινδουϊστές δεν πειράζουν τις αγελάδες γιατί είναι ιερές! Οι μουσουλμάνοι θεωρούν το γουρούνι βρώμικο και σφάζουν όποιον προσβάλλει τον Αλλάχ, οι Γιαχωβάδες δεν δέχονται την μετάγγιση αίματος στις εγχειρήσεις και προτιμούν να πεθάνουν, οι καθολικοί έκαιγαν ζωντανούς τους διαφωνούντες, και ο Αμβρόσιος μπινελικώνει τους επιστήμονες επειδή λένε ότι από το ίδιο κουτάλι μεταδίδονται τα μικρόβια. Ε λοιπόν δεν θα πουν οι Αμβρόσιοι στους επιστήμονες τι θα κάνουν.Ο Πάπας ήταν κατά των προφυλακτικών και οι Αφρικανοί γεμίσανε με AIDS. Τον Μεσαίωνα που θέριζε η πανούκλα οι χριστιανοί κάνανε λιτανείες για να σωθούν , αλλά τη λύση την έδωσε η ιατρική και η αρρώστια εξαφανίστηκε.Ναι και η επιστήμη κάνει σφάλματα γιατί οι επιστήμονες είναι άνθρωποι. Αλλά όλα τα επιτεύγματα στην επιστήμη οφείλονται. Οι θρησκείες πάλι πουλάνε ελπίδα που βασίζεται στην πίστη . Άμα θες αποδείξεις, έχασες! Πρέπει να πιστέψεις χωρίς πολλά-πολλά, γιατί το είπε ο Χριστός, γιατί το είπε ο Αλλάχ , γιατί το είπε ο Βούδας και μην το ψάχνεις και τόσο γιατί είσαι ασεβής!

  1. avatar Κοιτάξτε λίγο γύρω σας

   Αν δεν ανοίγανε τα σύνορα το καλοκαίρι τώρα όλα θα ήταν καλύτερα και δεν θα υπήρχε αυτή η διχόνοια μεταξύ μας.δεν κατηγορω ούτε τους της εκκλησιας ούτε τους της επιστημης.ρωταω λοιπόν:εφόσον ο κορωναϊος μεσα σε 20 ημέρες το πολύ, άντε μηνα, αν δεν υπάρχει επαφή αρρώστων με άλλους εξαφανιζεται έτσι δεν υποστηρίζουν οι γιατροί? γιατί δεν αποφασίζεται ένα κλείσιμο παγκοσμίως η τουλάχιστον στην Ελλαδα για 20 ημέρες όλοι μέσα όπως σε πόλεμο με τα απαραίτητα φαγητά να τελειώσει?και μην μου πείτε ότι οι γιατροί που είναι επιστημονες γιατί μιλάμε για συγκεκριμένη επιστήμη και όχι γενικά δεν έχουν κάνει τεράστια λάθη παρα πολλές φορες?

  2. avatar Colonel Roy Mustang

   η Φυσιογνωμική είναι μια Εκπληκτική Επιστήμη.Όταν δείς καλά,δίπλα-δίπλα τις φωτογραφίες του Πέτρου Τατσόπουλου,Δερμιτζάκη,Τσίπρα,Νίκου Παππά και Κούλη Μητσοτάκη αντιλαμβάνεσαι την Κοινότητα των.Ολοι αυτοί οι Μαρξισταλιμπάν έτσι είναι,και Λάτρεις των Μάρξ και Στάλιν(:

 8. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ο Ιησούς Χριστός, στο Ιερόν Ευαγγέλιον λέει τα εξής: «Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζωὴν αἰώνιον» και «Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ» (Κατά Ιωάννην, Κεφ. Στ΄, εδάφια 54 και 56).

  1. avatar bill2323

   Ναι σωστά! Αλλά δεν λέει ότι το κουτάλι με το οποίο μεταφέρεται το αίμα και η σάρκα δεν μεταδίδει μικρόβια...

  2. avatar ΓΓΠ

   Ναι συμφωνώ απόλυτα, αλλά που είπε ότι πρέπει να το κάνουμε με το ίδιο κουτάλι όλοι?????

  3. avatar (*)

   Τα ιδια είπε και ο Δράκουλας αλλά δεν τον θεοποιήσαμε.

 9. avatar ti s

  Άξιος ο επίσκοπος!
  Αυτό το πανεπιστήμιο της Γενεύης βγάζει καλύτερους κομπογιαννίτες από το Χάρβαρντ που δίδασκε ο γαπ ή από τα δικά μας που διδάσκουν κοτζάμ επιστήμονες που βγάζουν λάθος μέτρα για μάσκες (οι οποίες έκαναν κακό μέχρι που άρχισαν να κάνουν καλό), μαθηματικά σαν της ταινίας με το \"δεν βγαίνουν τα κατσίκια μας\" με τους μαθητές ανά τάξη;
  Θέλετε και να τα βάλετε με τον Θεό ακόμα και με την επιστημονική μέθοδο (που διαφημίζετε) της εμπειρίας, του πειράματος και της επαλήθευσης (εδώ και 2000 χρόνια).
  Το ότι θα έχετε για λίγο διάστημα εξουσία να μας χτυπήσετε μας το έχουν πει άγιοι (θεωμένοι), αλλά μας έχουν πει επίσης ότι πολύ σύντομα θα είστε παρελθόν. Βέβαια, ο λαός που έχει τέτοιους ηγέτες θα υποστεί διάφορα, ήδη ξεκίνησε, μέχρι να έρθει μετάνοια.
  Μετράτε αντίστροφα.

  1. avatar Ε καλά τι είναι το Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο της Γενεύης…

   Να διαβάζουμε μόνο τα παραμύθια των \'\'ιερών γραφών\'\' και να τα παπαγαλίζουμε συνεχώς παίζοντας με το κομποσκοίνι μας!

 10. avatar Voidi

  Ο κ.Καθηγητής, ας ρωτήσει αν κόλλησε Εμπολα ο πατέρας Αλέξανδρος στην Σιέρρα Λεόνε που κοινωνεί και μετά καταλύει των αχράντων μυστηρίων, σε αρρώστους και ετοιμοθάνατους.
  Ας ρωτήσει τον παππούλη στο νοσοκομείο λοιμωδών που κάνει το ίδιο σε άπειρους αρρώστους με διάφορες ασθένειες, και μετά ας μας πεί την \"επιστημονική\" του εξήγηση....

  Αν δεν δεις κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Είναι σαν να λέει ο εκ γενετής τυφλός ότι δεν υπάρχει φως πουθενά.

 11. avatar Κοιτάξτε λίγο γύρω σας

  να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.αν κλείσουν οι εκκλησίες να κλείσουν και όλα σε όσα υπάρχει συνωστισμός.δικαιοσυνη σε όλα.και στην τελική στις εκκλησίες ενήλικοι πανε και με μάσκες από ότι ξερω,είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους δεν είναι ανήλικα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.στους χώρους εστίασης από την άλλη πίνουν και τρώνε χωρίς μασκες

 12. avatar Κοιτάξτε λίγο γύρω σας

  Η θεία κοινωνία δεν κολλάει λόγω του ότι είναι χρυσά τα δισκοπότηρα και μέσα στο χρυσό διαλύονται τα μικροβια.ποιοι είστε που θα πείτε ότι πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες?απαιτηστε από τους γονείς σας και τους παππούδες σας που είναι ευπαθείς ομαδες να μην πανε.το καλοκαίρι ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλο μικροί μεγαλοι στις θάλασσες?στα μπαρ?σε χώρους εστίασης?χωρίς μέτρα και σταθμά οι εκκλησίες σας πειραξανε όχι οι τουρίστες που ήρθαν κατά χιλιάδες ας πούμε.οτι πινουμε στις καφετέριες στα club κτλ από ποτήρια που έχουν πιει εκατομμύρια άλλοι χωρίς να ξέρουμε αν είναι καθαρα,ότι καθόμαστε στα ΜΜΜ που έχουν καθίσει εκατομμύρια αλλοι ότι χρησιμοποιούμε vc κοινά στις καφετέριες,στις δουλειες που χρησιμοποιούν και άλλοι πόσοι και από ότι λέγεται ο κορωνοιος θέλει απολύμανση αυτά δεν σας ενοχλούν?οεο?που βρίζετε τους άλλους φασίστες αλλά με φασισμό προσπαθείτε να επιβάλλετε απόψεις???

 13. avatar Αυστριακός

  Αμβρόσιεεεε!!! Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Θεόφιλος της Αλεξάνδρειας... Ο όχλος ακολουθεί, ξέρεις εσύ...

 14. avatar spyrospeiratis

  ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Η ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Voidi

   Πως μπορείς να αποδείξεις ότι είναι από την Θεία Κοινωνία ? Δεν έκανες κάτι άλλο, πριν, μετά ? Πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν το είχες από πριν? Ρώτησες αν κόλλησαν οι υπόλοιποι πιστοί πίσω σου ?

   Μην κατηγορείς την Θεία Κοινωνία γιατί αναιρείς τον εαυτό σου (ότι είσαι πιστός). Η Θεία Κοινωνία δεν είναι κρασάκι και ψωμάκι. Είναι σώμα και αίμα Χριστού. Είναι φως. Είναι αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να περάσει τίποτα βλαβερό μέσω αυτής.

   1. avatar ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

    Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν μεταδίδεται ο ιός από τη θεία κοινωνία είναι να μεταλάβει καποιος που εχει κορονοϊό και στην συνέχεια να μεταλάβουν και οι υπόλοιποι που δεν έχουν. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει διότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί η δημόσια υγεία σε κίνδυνο περαιτέρω. Κι όσοι λένε για τον παπά στη Σπιναλόγκα, η λέπρα είναι μικρόβιο και όχι ιός, και το μικρόβιο πεθαίνει και με πολύ μικρό βαθμό αλκοόλ.

  2. avatar Βασίλειος ο Β’

   Εγώ κοινωνώ εδώ και 40 χρόνια μαζί με 80 παππούδες και γιαγιάδες και δεν αρρώστησα ποτέ μετά από Θεία Κοινωνία.

   1. avatar bill2323

    Και πως ξέρεις ότι από όλες τις φορές που αρρώστησες, κάποιες από αυτές δεν μπορεί να μεταδόθηκαν από εκείνο το κουτάλι? Απ τις στιγμή που κολλάς, περνάνε αρκετές μέρες μέχρι να αρχίσουν τα συμπτώματα...

 15. avatar φροιξος

  μη τσιμπατε, αυτα τα λεει για το ποιμνιο!!

 16. Ο Αμβρόσιος μας λέει ότι μόνο την Κυριακή γίνεται η λειτουργία, αλλά σε καθημερινή βάση όλο και κάποια γιορτή υπάρχει, άρα δεν είναι μόνο η Κυριακή.

 17. avatar ΑΤΛΑΣ

  Ανοησίες... ξυπνήστε ρε ...ο Αμβρόσιος είναι λάθος, κατηγορεί τον άθεο ότι είναι ...άθεος(δικαίωμά του τελευταίου).
  Είναι σαν να κατηγορεί ο Δερμιτζάκης τον Αμβρόσιο ότι είναι ..χριστιανός.

  Αλλά και ο Δερμιτζάκης από την Ελβετία, χωρίς να είναι γιατρός, χωρίς να συμμετέχει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κάνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δηλώσεις..απο μακριά ...για λόγους δημοσιότητας!

 18. avatar ΜαριαΣτ

  Εγώ θα πω σε όλους εσάς που σχολιάζετε ότι έχετε τσιμπήσει το δόλωμα του ψεύτικο ιού κ έχετε αρχίσει τη μάχη!
  Ο Πάπας είναι πωρωμένος κ ο καθηγητής εξίσου!
  Έχετε πέσει όλοι στα δίχτυα που σας ρίχνουν κ ταιμπησατε κ οι ΔΥΟ!
  Αυτό έχω να κ εγώ!
  Μην μπαίνετε σε διάφορες. Μην παίρνετε το μέρος κανενός, σας έχουν ρίξει δόλωμα, μην τσιμπάτε!
  Ζήστε τη ζωή σας! γιατί έχει Σταματήσει να ζει το 99% των ανθρώπων για το 0,3% των θανάτων!
  Χαλαρώστε κ μην τσιμπάτε!!!!!!!

  1. avatar achιlles

   ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ !

 19. avatar Γατονι φάση

  Δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από το θορυβώδες παπαδαριο, εκτός ίσως από τούς φασίστες μπάτσους και τούς φασίστες βουλευτές. Ειλικρινά έχω κουραστεί και με αυτήν την χουντοφατσα. Εντάξει ο καθένας έχει δικαίωμα νά πιστεύει ότι θέλει,ενθεος, άθεος κτλ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ είναι ΔΕΔΟΜΈΝΟ ΠΛΈΟΝ...όλη αυτή η έπαρση τού κυρ Χούντα πού οδηγεί; Κάνει καλό στην εκκλησία \"τού\"έτσι; Δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε στην εποχή τού ίντερνετ καί όχι στις σταυροφορίες; Δεν καταλαβαίνει ότι η επιστήμη έχει κάποιο βάρος,ΤΟΝΟΥΣ περισσότερο από τα παραμύθια τού; Τίποτα άλλο από το νά πουλάει σταριλικι και νά τά τσεπωνει δεν ξέρει; Περα από μεγάλος παραμυθάς ΜΙΛΆΕΙ ΩΣ ΤΙ!?...και βλέπω καί κάτι σχόλια που λένε ότι ο ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ είναι μαλακας επειδή ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΈΛΛΗΝΑ ΘΕΌ!!! ΡΕ ΠΆΤΕ ΚΑΛΆ;

  1. avatar Colonel Roy Mustang

   Πόσοι εδώ σχολιαστές δεν έχουν Ψηλά στην καρδιά τα αριστερά ιδανικά,τους Μάρξ και Εγκελς;Ακόμα να υποπτευθείτε ότι κάτι βρωμάει από αυτή την κοσμοθεωρία;! Με ΠΑΣΟΚ,με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,την πάγια Αριστερόψυχη ΝΔ! Προτείνω να δείς το manga Black Lagoon του Iαπωνέζου Rei Hiroe,που είχε την έμπνευση από έργα του Quentin Tarantino,βιβλία του Stephen King.Γιατί;Για την δράση,το πιστολίδι,τι σκληρή μπορεί να είναι η ζωή και τι Τέρατα φτιάχνει η Αριστερα:
   Στα μέσα του 90’ς.Είναι η Rosarita Cisneros, Κολομβιανή,πρώην αντάρτισσα της μαρξιστικής,τρομοκρατικής οργάνωσης FARC,διότι είχε αφελώς πιστέψει τις διακηρύξεις τους για «κοινωνική Δικαιοσύνη»-όταν ξύπνησε είχε την δυσωδία του αίματος,ήταν διεθνώς καταζητούμενη και με φήμη που δεν μπορούσε ν’αποσείση πια,ως το «αγριόσκυλο της Φλορέντσια». Οπότε που της έμενε να βρή καταφύγιο; Ετρεξε΄ το βρήκε στο μέγαρο της οικογένειας ευγενών της Βενεζουέλας,τους Lovelace,εργάζεται ως η καμαριέρα τους,διατηρώνταςτις πολεμικές της ικανότητες.Roberta η Φονική καμαριέρα! Επίσης το αδίστακτο συνδικάτο του ρωσικού υποκόσμου, Hotel Moscow,με αρχηγό την captain Balalaika.Και τα Αιμοδιψή δίδυμα της Ρουμανίας,ο Hansel και η Gretel,στην μετά Τσαουσέσκου εποχή.Αυτά τα Παιδιά που έφεραν μακελειό στην Roanapur,με εξ ίσου άγριο τρόπο η Balalaika τα έσφαξε,ως τιμωρία για τους άνδρες της που σκότωσαν.. Ενδιαφέρον ότι ο μόνος που συμπόνεσε τα δίδυμα,για το τι υπέφεραν απ\'τον κομμουνισμό,ήταν ο Ιαπωνέζος “Rock” Rokuro Okajima.

  2. avatar @γατονι φάση

   Κούλαρε φίλε, γιατί μιλάς με μίσος, γενικεύεις και γίνεσαι ίδιος με τους φανατικούς αυτών που κατακρίνεις. Το παράδειγμα είναι σωστό.Σκοταδισμός είναι να μη βλέπεις και να μη ξέρεις πού είναι το όριο γνώσης σου και να θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα.Το ίδιο λάθος κάνουν κι ο Αμβρόσιος κι ο καθηγητής. Η θρησκεία δεν μπορεί να αποφαίνεται για επιστημονικά θέματα.Η επιστημονική λογική δεν μπορεί να απαντήσει στα μεταφυσικά θέματα. Π.χ. όταν οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν ενώ αιώνες τώρα κοινωνούν λεπρούς, φυματικούς, Αids κ.λ.π. αυτό δεν εξηγείται με την επιστημονική λογική γιατί υπερβαίνει τους νόμους της φύσης.Με τη λογική θα έπρεπε να αρρωσταίνουν, αλλά δεν αρρωσταίνουν.Ο επιστήμονας δεν μπορεί να απαντήσει γιατί βλέπει το πολλαπλώς επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, αν είναι επιστήμονας κι όχι ιδεολογικά προκατειλημμένος, αλλά δεν έχει τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία να ερευνήσει τι είναι προσευχή, Χάρη του Θεού κ.λ.π. Αυτά τα εξηγεί η θεολογία.Ο καθηγητής έκανε αυτό το λάθος να μπει σε μη επιστημονικό θέμα όπως ο Αμβρόσιος σε άλλη περίπτωση σε μη θεολογικά θέματα. Σημείωση:Το ύφος σου μοιάζει πολύ με του Αμβρόσιου, από την αντίθετη πλευρά.

 20. avatar ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

  Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει