Την κλήση του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη και των πρώην στελεχών του ΟΤΕ κ. Π. Λάμπρου και Γ. Σκαρπέλη ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Οι τρεις νέοι μάρτυρες θα κληθούν προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για το σκάνδαλο του ΟΤΕ που αφορά στην παροχή εξοπλισμού για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ αλλά και άλλες προμήθειες υλικών.
Ερωτηθείς για το θέμα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Intralot όπου και παραβρέθηκε, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε «ουδέν σχόλιο» στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του ομίλου της Intracom να μην σχολιάζει θέματα εξεταστικής και δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο κ. Κόκκαλης έχει βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για περίπου 40 διαφορετικά νομικά θέματα, και για το σύνολό τους σχεδόν τα βουλεύματα ήταν απαλλακτικά.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον Αθήνα9,84 αρνήθηκε να καταθέσει, ενώπιον της εξεταστικής, επικαλούμενος, όπως έχει δικαίωμα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης. Κλιμάκιο της εξεταστικής θα έχει διερευνητικές επαφές και με το Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ θα ανακρίνει και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens, διαχειριστές των μαύρων ταμείων, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική ζητά την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους λογαριασμούς περίπου 25 επιχειρηματιών και χρηματιστών, στους οποίους φέρεται να διακινήθηκαν ποσά από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Παράλληλα, ζητά να συσταθεί επιτροπή για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν την τελευταία εικοσαετία υπουργοί και υφυπουργοί, σε υπουργεία που σύναψαν συμβάσεις με τη γερμανική εταιρία. Κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής θα εξετάσει τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ σε Γερμανία και Ντουμπάι.

Πηγή: Capital.gr