Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείεται να χρειαστούν και νέα μέτρα στην Αττική

Κρίσιμο το επόμενο 15ήμερο


ΕΛΛΑΔΑ
8:35
16/09/2020
Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείεται να χρειαστούν και νέα μέτρα στην Αττική
5
loading

Ανοιχτό είναι το σενάριο να χρειαστούν νέα μέτρα στην Αττική, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, λοιμωξιολόγο, αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αρχικά έδωσε συμβουλές σε περίπτωση αδιαθεσίας και τόνισε ότι πάνω από όλα πρέπει να επικοινωνούμε για οδηγίες με το γιατρό μας. Υπάρχουν επίσης οι τηλεφωνικές συμβουλευτικές γραμμές του ΕΟΔΥ.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ στάθηκε επίσης στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει πιο γενικευμένο «lockdown» στην Αττική.

«Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις». Είναι στον ίδιο άξονα και οι δύο πλευρές, είπε, και το συνολικό πνεύμα είναι ομόφωνο. «Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες».

Αιτιολογώντας την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στην Αττική, τόνισε ότι «βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού». Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και «ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων».

Δεν απέκλεισε μάλιστα τη λήψη νέων μέτρων λέγοντας ότι «Ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα στη συνέχεια».

Κρίσιμο είναι το διάστημα μετά από 15 μέρες, που θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς.

Τέλος αναφέρθηκε στο τι προβλέπεται σε περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να κλείσουν συνολικά τα σχολεία της χώρας – «θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μέτρα με το σταγονόμετρο χωρίς αποτέλεσμα

  Πάρτε ρε γενναίε μέτρα να περιορίσετε την διασπορά το συντομότερο. Μαρτύριο το έχετε καταντήσει.....

 2. avatar Πλήρωνε κορόιδο

  Ποιός θα πληρώσει την οικονομική καταστροφή που έρχεται; Ασφαλώς όχι ο Κούλης που άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον κορονοϊό. Αυτός αύξησε τις πληρότητες στα πλοία και στα αεροπλάνα με εντολή των εφοπλιστών και των ξένων πολυεθνικών τουρισμού.

 3. avatar στο 1 lockdown

  Θυμάμαι τι Χαμός γινόταν με τη μάσκα, βάζουμε μάσκα; δεν βάζουμε μάσκα, βάζουμε μάσκα; δεν βάζουμε μάσκα, κάνει κακό η μάσκα; δεν κάνει κακό η μάσκα, προφυλάσσει μάσκα δεν προφυλάσσει μάσκα όλη μέρα στα κανάλια πρόβλημα η μάσκα... τελικά απεδείχθη ότι είμαστε πειραματόζωα και κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ζωή μας.

 4. avatar Κοβιντ πρότζεκτ

  Τσουτσουριασε το αριστερό πάρετε δεν πάρετε μέτρα ότι γουστάρω θα κάνω

 5. avatar Betatester

  Και φυσικά στα κανάλια, παρόλο κλειστός χώρος, ούτε κατά διάνοια μάσκα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει