Έπειτα από την  προχθεσινή, τελική έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΔΕΘ προχωρά στην προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ΔΕΘ έχει πλέον αποσταλεί στο ΣτΕ, ενώ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 σύμφωνα με τις αρχές για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς της UNESCΟ και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχικά θα γίνει προεπιλογή 15 ομάδων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, οι οποίες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάιο του 2021 και η επιλογή του πρώτου βραβείου από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.

Προς ενημέρωση, μάλιστα, των ενδιαφερόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων σε όλο των κόσμο, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. προκαταρκτική ανακοίνωση με τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού.

Στόχος είναι, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, ο σχεδιασμός ενός φιλικού προς το περιβάλλον, υπερσύγχρονου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου με τα υψηλότερα πρότυπα, που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του μητροπολιτικού κέντρου της πόλης και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.