Μέχρι και ο ήλιος κρύφτηκε πίσω από τους πυκνούς καπνούς της μεγάλης φωτιάς στην Ανάβυσσο. Εντυπωσιακές εικόνες από τις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυροσβεστική με ισχυρές δυνάμεις δίνει τεράστια μάχη για να ελέγξει την πυρκαγιά, έχοντας απέναντί τις και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το newsbeast.gr βρίσκεται στην περιοχή και ο φακός του έχει καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες από την εναέρια κατάσβεση.

Οι έντονοι καπνοί που έχουν «πνίξει» την ευρύτερη περιοχή έκρυψαν ακόμη και τον ήλιο.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και σε ορισμένα σημεία έχουν σκοτεινιάσει λόγω των μαύρων καπνών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική 13 είναι τα εναέρια μέσα στην περιοχή, με 5 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα.

Bίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Έκτακτο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά: Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο

Πριν από λίγα λεπτά το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου. Δασική πυρκαγιά στην Φέριζα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Ανάβυσσο – Κερατέα: Καίγονται σπίτια

Έκκληση για εκκένωση των οικισμών του Αγίου Παντελεήμονα και του Ολύμπου στην Ανάβυσσο απευθύνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο newsbeast.gr. 

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Το μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή που μιλάμε δηλαδή στις 15:05 είναι τεράστιο και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου» εξηγεί ο δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιούμε μεγάφωνα για να ενημερώσουμε τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ζητάμε να εκκενωθούν τα σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα και τον Όλυμπο» τονίζει ο δήμαρχος εξηγώντας πως το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Ο καπνός είναι πάρα πολύς. Δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το συμβαίνει. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε» αναφέρει ο Πέτρος Φιλίππου.

Νωρίτερα σημειώνεται πως εκκενώθηκε η περιοχή Φέριζα αλλά και ένα οικοτροφείο στο οποίο διέμεναν 30 παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Βίντεο – Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος