Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος απηύθυνε σήμερα (09/09) μήνυμα τόσο προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και προς τους εκπαιδευτικούς τους.

«Μην ξεχνάτε πως ο καλύτερός σας φίλος, ο Χριστός, κάθεται μαζί σας στο θρανίο σήμερα και θα σας κρατεί το χέρι κι αυτή τη χρονιά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων.

Και προσθέτει: «Ευχόμαστε τα γέλια σας και οι φωνές σας, που σήμερα αντηχούν σε κάθε σχολικό προαύλιο της όμορφης Ελλάδας μας, να δίνουν ελπίδα και σε όλους εμάς, που αναπολούμε με νοσταλγία τις αξέχαστες στιγμές των σχολικών μας χρόνων».

«Η καινούρια αυτή αφετηρία στη σχολική σας ζωή πραγματώνεται μετά από μία καταιγιστική θύελλα της γνωστής πανδημίας, που ακόμη ταλαιπωρεί όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά και τους περισσότερους λαούς της γης.

Ξέρω καλά πως νιώθετε τη βαριά ατμόσφαιρα που βασανίζει τους ανθρώπους γύρω σας, εισπνέετε την αβεβαιότητα και την αγωνία για το ποια μπορεί να είναι η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της περιπέτειας», τονίζει στα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Όσο όμως βαριά και γκρίζα κι αν είναι η ατμόσφαιρα γύρω σας, εσείς είστε ο καθαρός ορίζοντας, το μέλλον και η ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύεστε, να χαίρεστε την καθημερινότητα, να ελπίζετε, να χτίζετε τα οράματά σας».

Τέλος, στο μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογραμμίζει ότι «Οι σαρωτικές αλλαγές που βιώνουμε ως έθνος, αλλά και ως ανθρωπότητα, μας θέτουν προ των ευθυνών μας. Εσείς, με την καθημερινή επικοινωνία και επαφή με τους μαθητές και χάρη στην ευσυνειδησία και πολλές φορές στην αυταπάρνησή σας, καλείστε να θέσετε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία σας θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας διαβεβαιώσω ότι συνοδοιπόρος και ακλόνητος βράχος ελπίδας στέκεται διαρκώς δίπλα σας η Εκκλησία, η οποία είναι πάντα ανοιχτή για εσάς, τις ανησυχίες και τα οράματά σας».