Πολύ δύσκολες συνθήκες επικρατούν αυτή την ώρα στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου ξέσπασε νωρίτερα μεγάλη φωτιά, όπως λέει ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας.

Ο δήμαρχος επισήμανε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, και μίλησε για «ενεργό μέτωπο, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν».

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

Όπως είπε, προέκυψαν δύο ταυτόχρονα μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.