Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ι. Βαρδακαστάνη, υπέγραψε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στόχος της συνεργασίας είναι η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική ζωή του τόπου, την αναψυχή, τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό.

Παρών στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την ΕΣΑμεΑ ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Γ. Πυργιώτης.

Η συμφωνία στοχεύει, μεταξύ άλλων:

– Στην από κοινού προώθηση και εφαρμογή δράσεων, σε εθνικό επίπεδο, που θα αφορούν στην προσβασιμότητα των υποδομών και υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και τις λοιπές πληθυσμιακές ομάδες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

– Στην προαγωγή της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε αξιόπιστα συστήματα τουριστικής πληροφόρησης και επικοινωνίας.

– Στην παροχή ενημέρωσης στους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα σχετικά με τα οφέλη προσέγγισης της αγοράς των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ι. Βαρδακαστάνης πρότεινε την έκδοση ενός οδηγού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία, πρόταση. Για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση μίλησε, από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός υπογράμμισε ότι σκοπός της είναι να συντονιστούν οι δράσεις, ώστε το τουριστικό προϊόν να είναι προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρίες όλων των κατηγοριών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνης εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για το πρωτόκολλο συνεργασίας. «Αποτελεί», τόνισε, «μεγάλη υπόθεση για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και για όσους θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα».