Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 4ήμερο 22-25 Μαρτίου το 1ο επίσημο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, σε έναν από τους πιο υποσχόμενους παγκόσμιους αναρριχητικούς προορισμούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ενώ η «ψυχή» της διοργάνωσης και υπεύθυνος υλοποίησης του αναρριχητικού πάρκου, είναι ο Σταμάτης Κωνσταντακόπουλος, μέσω του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου. Το πάθος του για το άθλημα της αναρρίχησης, αποτελεί και την αφετηρία για νέες εκδηλώσεις και την επιβεβαίωση ότι το Λεωνίδιο, διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις , ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και να καθιερωθεί ως ο νέος παγκόσμιος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του προγράμματος Leader, ανοίχθηκαν 140 αναρριχητικές διαδρομές, οι οποίες προσέλκυσαν, πριν καν την επίσημη έναρξη του αναρριχητικού πάρκου, αθλητές από όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή, το Λεωνίδιο μετράει πάνω από 300 διαδρομές ,ενώ η ραγδαία ανάπτυξη του δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινότητας και του Σταμάτη Κωνσταντακόπουλου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το βράδυ του Σαββάτου 22/3, πραγματοποιήθηκε προβολή αναρριχητικών ταινιών και φωτογραφιών, ενώ την Κυριακή 23/3, διοργανώθηκε Ανοιχτός Αγώνας Αναρρίχησης, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αναρριχητών και party όπου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του αγώνα.

Οι επισκέπτες-αναρριχητές, εκτός από την αναρρίχηση στους επιβλητικούς βράχους του Λεωνιδίου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την τσακώνικη φιλοξενία, σε έναν τόπο που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομορφιάς του ελληνικού στοιχείου. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από το να συνδυάζεις το πάθος σου για την αναρρίχηση, με θέα τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου Πελάγους, τα στενά παραδοσιακά σοκάκια και το καλό φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου στο www.climbinleonidio.com