Με τον μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ηγούμενο της μονής της Αγίας Τριάδας της Χάλκης, όπου υπάγεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός συζήτησε με τον κ. Ελπιδοφόρο ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ο μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και σε άλλα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στους ιστορικούς και εκκλησιαστικούς δεσμούς της Μακεδονίας και της Θράκης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν επισφραγιστεί με τις επανειλημμένες επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή και στις επιμέρους μητροπόλεις.

«Ως ιεράρχης του Θρόνου, ο οποίος έχω τη χαρά να είμαι και καθηγητής στο ΑΠΘ, από το οποίο άλλωστε αποφοίτησα, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι κοντά σας και σας καλώ να έρθετε και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης να δείτε την προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος, αναφερόμενος και στο πρόγραμμα που ξεκινάει με χορηγία του ΟΠΑΠ για την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Σχολής.