Για το γηροκομείο στο Μαρούσι που έχουν τεθεί σε καραντίνα 19 άτομα λόγω κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (3/9) η δικηγόρος της μονάδας Σ. Παραστατίδη.

Όπως επεσήμανε η δικηγόρος τα μέτρα ασφαλείας στο γηροκομείο «τηρήθηκαν στο έπακρο».

«Από τις 28/8 παρουσιάστηκε ύποπτη περίπτωση φιλοξενούμενου με συμπτώματα εγκεφαλικού η οποία έπρεπε να διακομιστεί στο Λαϊκό. Εμείς με την υποψία και μόνο της περίπτωσης που υπήρχε τότε ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ κατά τη διακομιδή του στο Λαϊκό. Και ιδιωτικά η μονάδα, από την ημέρα εκείνη αυθημερόν και τις επόμενες δύο ημέρες, προέβη σε ελέγχους σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεστ κορονοϊού σε εργαζομένους και φιλοξενουμένους» δήλωσε.

«Η μονάδα έχει πιστοποίηση, έχει ειδικές απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν επισκεπτήρια. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πώς κόλλησε 100%, υπάρχουν ερωτηματολόγια» είπε και συμπλήρωσε:

«Γίνεται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και εμείς ως επιχείρηση έχουμε δημιουργήσει ερωτηματολόγια για τους εργαζομένους μας τα οποία καθημερινά συμπληρώνουν».

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο, υπήρξε ο ένας εργαζόμενος που βγήκε θετικός, βγήκε θετικός έπειτα από δύο τεστ αρνητικά. Ιδιωτικά η επιχείρηση μπήκε στη διαδικασία για να κάνει, ούτως ή άλλως όσοι γυρνούν από διακοπές» ανέφερε η δικηγόρος του γηροκομείου.

«Κάθε εργαζόμενος για να μπει στην επιχείρηση να εργαστεί μετά από άδεια, έπρεπε να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορονοϊού. Ο συγκεκριμένος είχε δύο αρνητικά τεστ. Η μονάδα όταν θεώρησε ότι έχει υποψία κρούσματος την Παρασκευή ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χωρίς να υπάρχει ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα» σημείωσε.