Δεκαοχτώ κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, σύμφωνα με τον Ant1. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, αμέσως ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς ενώ οι 8 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος και οι 10 στον Ευαγγελισμό.

Οι συγγενείς των τροφίμων έχουν ενημερωθεί ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.  Στον ΕΟΔΥ σήμανε αμέσως συναγερμός ενώ στο σημείο σπεύδει ο Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι τέθηκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις δομές που είναι σε εξέλιξη.

Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν προχθές και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλοι ηλικιωμένοι, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.

233 κρούσματα σήμερα 2/9

Στα 233 είναι τα κρούσματα σήμερα 2/9, όπως ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 273. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757. 

*Η φωτογραφία είναι αρχείου