Συγκινεί η κίνηση των κατοίκων και επιχειρηματιών του Μύρτου στην Ιεράπετρα προς τη φρεγάτα Λήμνος του Πολεμικού Ναυτικού, όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι στα ανοιχτά.

Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν και οι εστιάτορες έφτιαξαν φαγητά στο πλήρωμα θέλοντας να πουν με τον δικό τους τρόπο ευχαριστώ για τη διαρκή επαγρύπνηση, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Για να καταλάβετε, οι εστιάτορες του Μύρτου, το λιγότερο που έκαναν, ταψιά , φαγητά, παστίτσια, μουσακάδες, γαύρους, μακαρονάδες, σουβλάκια, πίτσες, ένα σωρό αγαθά. Καρπούζια, πεπόνια, μπάμιες, ό,τι έχει ο καθένας στον μπαξέ του, ό,τι έχει ο καθένας στο μαγαζί του, αναψυκτικά, νερά» είπε ο δύτης και διευθυντής του σκάφους που μετέφερε τα φαγητά Νίκος Λαμπράκος, σύμφωνα με το OPEN.

Ο Αλέξανδρος Παντελάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου σημείωσε: «Το να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ και ένα ταψί φαγητό δεν είναι το φαγητό, το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους».

«Συγκινήθηκαν. Ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, να είναι ο άλλος μες το πέλαγος, μες τα μποφόρ, 8-9 μποφόρ, είχε αέρηδες αυτό τον καιρό, είχε βοριάδες και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Εμείς τους ευχαριστούμε, όχι αυτοί» είπε ο Νίκος Λαμπράκος, καπετάνιος σκάφους.