«Το μετρό είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και θεωρώ ότι θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Καράογλου ανέφερε τα προβλήματα που δημιουργούν οι καθυστερήσεις (καταστηματάρχες, ταλαιπωρία, κυκλοφοριακό, κ.α.) και τόνισε ότι το θέμα των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου, για το οποίο «ευθύνη έχει και ο δήμος Θεσσαλονίκης» με την προσφυγή στο ΣτΕ, θα πρέπει να λυθεί άμεσα μετά και την απόφαση του ΚΑΣ. Το δεύτερο θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το αρμόδιο υπουργείο, συμπλήρωσε ο υπουργός, είναι οι διεκδικήσεις της κοινοπραξίας που ζητάει άμεσα χρήματα και πρέπει να βρεθεί το συντομότερο λύση.

«Υπάρχουν νόμοι, αποφάσεις, συμβόλαια, συμβάσεις και με βάση τη νομιμότητα θα κινηθεί η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Πρέπει να λυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά και να μη σταματήσει το έργο αυτό γιατί είναι ένα έργο σημαντικό, ένα έργο ανάπτυξης, περιβάλλοντος, ένα έργο που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη» τόνισε ο υπουργός.