Την πρόθεσή του να στηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο αν δεν είναι στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι σίγουρος πώς εκείνος θα κάνει το ίδιο.

«Και αν υπήρχε μία στο εκατομμύριο μέσα μου η πιθανότητα να αποχωρήσω, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση το ερώτημα αυτό έχει πλέον απαντηθεί και πρέπει να τεθεί προς άλλη κατεύθυνση και όχι προς εμένα. Όχι μόνο λόγω του πλήθους, αλλά και λόγω των συνθημάτων που ακούστηκαν. Επομένως, θεωρήστε το δεδομένο και μη με ξαναρωτήσετε. Καμία περίπτωση (να αποχωρήσω). Το όνομά μου θα βγει από την κάλπη στις 18 Μαΐου και τι ποσοστό θα μου δώσουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, όπως και στους άλλους συνυποψηφίους, θα το ξέρουμε εκείνο το βράδυ», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης στον «ΒΗΜΑ FM».

«Έχω πει επανειλημμένα ότι αν δεν είμαι εγώ (στον β’ γύρο) και είναι π.χ. ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα στηρίξω τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, όμως, αρνείται να απαντήσει και εγώ αρνούμαι να δεχθώ τις φήμες που κυκλοφορούν ότι έχει κάνει ενός είδους συμμαχία με τον κ. Σακελλαρίδη. Δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το επικαλούμαι κιόλας», συμπλήρωσε.

Για τις φήμες ότι του προτάθηκε υπουργείο, για να αποσύρει την υποψηφιότητά του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω αυτή τη συνάντηση (με τον κ. Σαμαρά) και τι συζητήθηκε επί 40 λεπτά. Δεν συζητούσαμε, όμως, για τον καιρό π.χ. Αυτό δεν έχει διαρρεύσει από εμένα. Νόμιζαν, φαίνεται, ότι θα με έπληττε. Αλλά ναι, είναι αλήθεια. Και μη με ρωτήσετε κάτι άλλο. Σας παρακαλώ, μέχρι εκεί. Μη με ρωτήσετε κάτι άλλο, διότι δεν θέλω. Αν θέλει ο κ. Σαμαράς να δημοσιοποιήσει αυτήν την κουβέντα, ας το κάνει. Αλλά δεν θα το κάνω εγώ».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συγκέντρωσή του, ανέφερε ότι δεν κάλεσε κανέναν. «Και κάποιοι που ήθελαν να έρθουν χθες, δεν τους το επέτρεψα, διότι θα πλήρωναν το μάρμαρο χωρίς να φταίνε. Μπορεί να μην έρχονταν π.χ. 100, αλλά θα έρχονταν πολλοί. Και για να καταλάβετε τι σας λέω, θα σας πω για έναν: για τον κ. Παυλόπουλο, που έκανα προσπάθεια να μην έρθει. Φανερά με στηρίζει, παρότι του είπα να μην έλθει. Εάν μου ζητήσουν, απαντώ ευθέως να το κάνουν, διότι είμαι μόνος ενάντια σε όλο το σύστημα. Και θα κάνω κι εγώ τον αγώνα μου με τον πλέον αποτελεσματικό και σκληρό τρόπο και νομίζω ότι χρειάζεται εμπειρία και γνώση που στηρίζεται και στην αναγνώριση λαθών, διότι έχω κάνει και την αυτοκριτική μου και έκανα και λάθη».

«Με τον οποιονδήποτε θα έρθω (σε debate). Ακόμη και με τον κ. Κασιδιάρη, διότι δεν τον φοβάμαι και θα τον αντιμετωπίσω πολιτικά, ιδεολογικά και με βάση τα θέματα της Αθήνας», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.