Φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό όπου καταγράφεται ό, τι συνέβη κατά την επίσκεψη του Α. Αλαβάνου την Παρασκευή στον Άγιο Παντελεήμονα παρουσίασε σήμερα η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό»  σε συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους από την «Ανοιχτή Πόλη», την «Ελεύθερη Αττική», τη «Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη», την «Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος» κ.ά.

Από το δημοσιοποιημένο υλικό φαίνεται ότι η αστυνομία είναι παρούσα, αλλά δεν επενέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του κ. Αλαβάνου. Στην επίθεση συμμετέχουν σωματώδεις, μαυροντυμένοι άνδρες και κουκουλοφόροι, τους οποίους συλλαμβάνει ο φακός σε φασιστικό χαιρετισμό. Μεταξύ όσων παρακολουθούν την επίθεση, χωρίς να συμμετέχουν, από την πλευρά των «αγανακτισμένων» βρίσκεται ο υποψήφιος με την “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα” του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της «Χρυσής Αυγής» κ. Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος φιλμογραφείται μέσα και έξω από τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Όμως το υλικό δεν καταγράφει μόνο την ακραία επιθετικότητα κατά ενός πολιτικού που τον εμποδίζουν να περπατήσει σε μια δημόσια πλατεία. Καταγράφει και κατοίκους της περιοχής που χαιρετούν εγκάρδια τον υποψήφιο περιφερειάρχη, δείχνοντας ότι ίσως η πλειοψηφία των κατοίκων δεν συμπαρατάσσεται με τη βία, αλλά υποχωρεί μπροστά στο κλίμα τρόμου που έχουν καλλιεργήσει ορισμένοι.

Οι δυο σκηνοθέτες κ. Χρήστος Βούπουρας και Γιώργος Κόρρας, που τράβηξαν το κινηματογραφικό υλικό, από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη να πάρει θέση η Εκκλησία απέναντι σε αυτούς που βιαιοπραγούν στο όνομα της ελληνοχριστιανικής παράδοσης.