Τα νέα κρούσματα σήμερα 5/8 στην Ελλάδα φτάνουν τα 124, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 210. Συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 είναι 4.973. 

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νωρίτερα, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ένας 92χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στον «Ερυθρό Σταυρό».

Αγωνία  ΠΟΥ για την έξαρση του κορονοϊού και έκκληση στους νέους: Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι;

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για την έξαρση του κορονοϊού και τις εικόνες συνωστισμού των νέων, κάνοντας έκκληση για τα πάρτι.

«Οι νεότεροι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι έχουν ευθύνη», είπε ο επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πατέρας τριών παιδιών Μάικ Ράιαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης.

«Ρωτήστε τους εαυτούς σας: πρέπει πραγματικά να πάω σε αυτό το πάρτι;», τόνισε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι είναι συχνά επιφυλακτικοί στο να δώσουν λεπτομέρειες ή να αποκαλύψουν ονόματα φίλων τους για την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

«Είναι σκληρό, όμως αυτό χρειάζεται για να σταματήσουμε τον ιό», συμπλήρωσε.

A steward wearing a plastic visor stands at the Odeon of Herodes Atticus in Athens, during a concert ,on Wednesday, July 15, 2020. Seating limits have been imposed at the renovated ancient stone Roman theater, underneath the Acropolis, as part of the restrictions due to the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Όπως γράφουν ελβετικές εφημερίδες, σε ένα νυχτερινό κέντρο στη Ζυρίχη απ’ όπου προέκυψαν κρούσματα πρόσφατα, οι θαμώνες έδωσαν ψεύτικα ονόματα, μεταξύ άλλων «Ντόναλντ Ντακ».

Εκτός του να μειώσουν τους κινδύνους για άλλους, η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκχοβ σημείωσε πως οι νέοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ακόμα και μια ηπιότερη εκδοχή της νόσου ενδέχεται να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Πήρε κορονο-δάνεια ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων και έκανε… ζωάρα

Ευκαιρία για να κάνει μια ζωή που δύσκολα θα φανταζόταν υπό άλλες συνθήκες, έδωσε σε έναν 29χρονο από τις ΗΠΑ η πανδημία του κορονοϊού.

Το αμερικανικό κράτος του χορήγησε δάνεια για να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων του, που δεν υπήρχαν, και αυτός αξιοποίησε το ποσό για να κάνει κάποιες αγορές όπως ένα ακριβό Rolex και μια υπερπολυτελής Lamborghini, ένα Ford F-350 pickup, ένα ακίνητο, ενώ ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε strip clubs.

Είχε καταφέρει να λάβει δανειακές χορηγήσεις ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων που προορίζοντας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Έλαβε τα δάνεια αφού υπέβαλε αιτήσεις εξ ονόματος δύο εταιρειών. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μίας από αυτές είχε πεθάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο, τον εντόπισαν και πλέον είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, στον κάτοικο αυτό του Χιούστον απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, καθώς στην πραγματικότητα ποτέ δεν απασχολούσε κανέναν απολύτως εργαζόμενο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή.

Απαγόρευσαν το σεξ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν πολύ πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, όπου και παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, έχουν και τσουχτερά πρόστιμα.

Τα μέτρα αφορούν σε 4,5 εκατ. κατοίκους και προβλέπουν πρόστιμα από 100-3.200 λίρες για όποιον παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Μέσα στα περιοριστικά μέτρα συναντάμε και την απαγόρευση στο σεξ με όποιον δεν μένει μαζί σου. Αν δεν μοιράζεσαι δηλαδή το ίδιο σπίτι με τη σχέση σου, δεν μπορεί ο ένας να κοιμηθεί στο σπίτι του άλλου.

Όμως μας λέει η Daily Mail, τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τις 100 λίρες, φτάνοντας ως και τις 3.200 σε κατά συρροή παραβάτες.

Οι συναντήσεις δύο ή περισσότερων ανθρώπων σε σπίτι απαγορεύονται πια, καθώς ο σκοπός είναι η αποτροπή του συγχρωτισμού ανθρώπων που δεν μοιράζονται την ίδια εστία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζευγάρια που δεν ζουν μαζί δεν έχουν πια τη δυνατότητα να συνευρίσκονται ερωτικά ή να κοιμούνται μαζί.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις ιδιωτικές κατοικίες, σύμφωνα με τον Independent, «καθιστούν παράνομο σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους να συναντηθούν και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους ή να επιδοθούν σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μεταξύ τους».

Οι κάτοικοι του Μάντσεστερ και των γύρω περιοχών δεν έχουν πια τη δυνατότητα ούτε στον κήπο ή την αυλή του σπιτιού τους να μαζεύονται.

Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα δεν εμπίπτουν ωστόσο στην απαγόρευση της «ιδιωτικής κατοικίας», κι έτσι τα ζευγάρια θα μπορούν να συνευρεθούν ερωτικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

*Οι φωτογραφίες είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Σε αμέλεια χρόνων οφείλονται οι εκρήξεις – Είχαν σταλεί έξι έγγραφα προειδοποιώντας ότι το υλικό ήταν απειλή

Το άγνωστο περιστατικό που έφερε σε απόσταση αναπνοής τουρκική φρεγάτα με πλοία του στόλου μας

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο διάσημος ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης

«Κόλαση του Δάντη» στη Βηρυτό: Σοκάρουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις φονικές εκρήξεις – Πάνω από 100 οι νεκροί

Η Βηρυτός… από ψηλά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά από τις εκρήξεις – Η ισοπεδωτική αλλαγή της πόλης

Το Twitter ξεσάλωσε με την επιστροφή Τσιόδρα: «Καλά στερνά να ‘χουμε!»

Λίβανος: Ο Ρώσος επιχειρηματίας που μένει στην Κύπρο, το νιτρικό αμμώνιο και τα προειδοποιητικά έγγραφα που αγνοήθηκαν

Εγκεφαλικά νεκρός ο ανήλικος που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα στη Ρόδο