«Πληρώνουμε διόδια για να κυκλοφορήσουμε μέσα στο δήμο»

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Ωρωπού στο υπουργείο Μεταφορών


ΕΛΛΑΔΑ
16:48
06/03/2014
«Πληρώνουμε διόδια για να κυκλοφορήσουμε μέσα στο δήμο»
1
loading

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι του Ωρωπού, μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας γιατί θεωρούμε καθρεφτάκια για ιθαγενείς αυτά που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Συνεχίζεται μια μεγάλη αδικία μοναδική στην Ελλάδα, και πιθανώς στον κόσμο, και θα πρέπει ο υπουργός να μας ακούσει και να καταλάβει ολοκληρωτικά το θέμα του δήμου Ωρωπού. Θα πρέπει να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια συζήτηση για να αρθεί αυτή η αδικία. Έχουμε 8 διόδια σε ένα δήμο, κυκλοφορούμε μέσα στο δήμο και πληρώνουμε διόδια. Πρέπει να ενσκήψει και να δώσει λύση».

Οι κάτοικοι του Ωρωπού που έφθασαν με πούλμαν, αλλά και με δικά τους μέσα μπροστά από το υπουργείο, έπειτα από πρόσκληση και του δήμου, διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά των διοδίων στην περιοχή τους και κρατώντας πανό που έγραφαν «Κανένας συμβιβασμός. Έξω τα διόδια από τον Ωρωπό», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αυτή η κατάσταση βοηθάει μόνο τους εργολάβους και κανέναν άλλον. Έξω τα διόδια τώρα. Καμία συζήτηση. Εμείς στεκόμαστε δίπλα σε αυτό τον κόσμο και θα στηρίξουμε το λαό της Περιφέρειας Αττικής που δεν θέλει τα διόδια. Τα διόδια είναι ο θάνατός του. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Οι δρόμοι είναι πληρωμένοι από το ελληνικό κράτος. Πληρώνουμε 3,35 ευρώ για 5 χλμ. εθνικής οδού. Είναι απαγορευτικό για κάποιον να μένει στον Ωρωπό. Και συν τις άλλοις ο παλιός δρόμος είναι επικίνδυνος. Είμαστε αποκλεισμένοι. Από τον παράδρομο για να φτάσουμε στην Κηφισιά θέλουμε πάνω από μία ώρα. Είμαστε ο μόνος δήμος στην Αττική που πληρώνει τόσα διόδια. Πρέπει να γίνει κάτι», δήλωσε η Αλέκα Kοντογιάννη, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπού.

Κατόπιν, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με επικεφαλής τον δήμαρχο Ωρωπού, εισήλθε στο υπουργείο για να συναντηθεί με εκπρόσωπο της πολιτικής του ηγεσίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mathitis93

    Να πληρώσετε, για να μάθετε να ψηφίζετε νδ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει