Σε «ακραίο σημείο» έχει φτάσει η υποστελέχωση του τελωνείου Βέροιας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία ανακοίνωσε 48ωρη απεργία από σήμερα στη συγκεκριμένη τελωνειακή μονάδα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο τελωνείο Βέροιας υπηρετούν σήμερα εννέα τελωνειακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα άλλοι τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η ΟΤΥΕ καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του τελωνείου, επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωσή του «έχει ως αποτέλεσμα αφενός την έκθεση των εναπομεινάντων τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους και αφετέρου τη μη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου». Το Τελωνείο Βέροιας είναι, κατά την ΟΤΥΕ, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά της χώρας, με πολύ μεγάλο τζίρο και εξαγωγική δραστηριότητα και επιφορτισμένο με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στο νομό Ημαθίας.

Στη διάρκεια της απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.