Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 125 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Απόψε στις 6.30 θα ξεκινήσει νυχτερινή παρέλαση, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού». Τα χρώματα, το φως, οι στολές, ο χορός και ο ενθουσιασμός αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό φαντασμαγορικό θέαμα.

Στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Στην πρώτη γραμμή των παρελάσεων, θα βρίσκονται τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα δήμου Πατρέων, τα οποία αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού συνεργείου. Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος είναι ένας τεράστιος γελωτοποιός και θα ακολουθήσει το άρμα της βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού. Η βασίλισσα του χιονιού, όπως ονομάζεται το άρμα, θα βρίσκεται πάνω στο άλογό της και θα πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονάνθρωπων.

Η παρέλαση θα συνεχιστεί με τα άρματα «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη θα παρελάσουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα».

Στην συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρουν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές. Τα μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» άντλησαν έμπνευση για τις καρναβαλικές δημιουργίες και τις στολές τους από την οικονομική κρίση, προσεγγίζοντας με σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν.

Η καρναβαλική παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που αναμένεται να γλυκάνουν τους θεατές με μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, τηρώντας έτσι το παραδοσιακό έθιμο.

Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Η τελετή λήξης περιλαμβάνει ένα μουσικοχορευτικό θέαμα, ενώ στην σκηνή θα εμφανιστεί η «φωτεινή νεράιδα» του πατρινού καρναβαλιού, η οποία θα «παλέψει» για την αναγέννησή της. Στην συνέχεια, ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ άρχισαν να καταφθάνουν οι επισκέπτες, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ότι για μία ακόμη φορά, η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα δώσει μια «βαθειά ανάσα» στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα, ώστε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να διεξαχθούν χωρίς απρόοπτα.