Υπό κατάληψη βρέθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού Κέρκυρας. Την κατάληψη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλα τα Επτάνησα και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

H Ζωή Αρμαντά, πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων στις Κοινωνικές Δομές και το «Βοήθεια στο Σπίτι» Λευκάδας υποστήριξε ότι 8 χρόνια δουλεύουν με συνεχόμενες συμβάσεις και καθ’ όλη τη διάρκεια μένουν για μεγάλα διαστήματα απλήρωτοι. «Πληρωνόμαστε δύο ή τρεις φορές το χρόνο» είπε χαρακτηριστικά».

Η κ. Αρμαντά ενημέρωσε ότι τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις και δεν υπάρχει μέριμνα για το μέλλον τους αλλά και για τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα. «Ο Καλλικράτης προβλέπει ότι οι δομές αυτές θα διαχειρίζονται από τους ΟΤΑ, ανάλογα με τα οικονομικά τους. Φοβόμαστε ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα σταματήσει να εργάζεται γιατί δεν θα μπορούν να τους πληρώσουν» δήλωσε η πρόεδρος της Λευκάδας, ζητώντας να αναλάβει η Κυβέρνηση τουλάχιστον το 25% της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Πηγή: corfupress.com