Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης με τσεκούρι μέσα στη ΔΟΥ Κοζάνης.

«Αίματα, ουρλιαχτά και πανικός…», ήταν τα λόγια ενός εφοριακού, του Ηλία Ζουμπούλη, που βίωσε ως παρόντας το συγκλονιστικό περιστατικό.

«Άκουσα μία έντονη φωνή να λέει “τρέξτε έρχεται σε εμάς”. Και εκείνη την ώρα, τέσσερα, πέντε, έξι άτομα, δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν, τρέξαμε να σωθούμε», περιέγραψε στη συνέχεια ο υπάλληλος της ΔΟΥ.

Η ανατριχιαστική του περιγραφή συνεχίζει ως εξής: «Εγώ είχα την τύχη να κατέβω από τις σκάλες. Η κοπέλα που ήταν πίσω μου συνέχισε στον διάδρομο. Εκεί την πρόλαβε ο δράστης και την χτύπησε».

Όπως είπε ο κ. Ζουμπούλης για τον δράστη, «μπήκε απρόβλεπτα, ήρεμα και όταν ξεκίνησε να χτυπάει, το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν τον πρώτο συνάδελφο που χτύπησε, αναίσθητο, με το κεφάλι πίσω, στη θέση που καθόταν».

Ο ίδιος ήταν φανερά συγκλονισμένος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα, εάν δεν υπήρχαν δύο άτομα που ενήργησαν καθοριστικά και άμεσα: ο προϊστάμενος της Εφορίας και ένας καθαριστής, που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με το τσεκούρι.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο…