Ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας των τριών εφοριακών, που δέχθηκαν σοκαριστική επίθεση με τσεκούρι μέσα στη ΔΟΥ Κοζάνης, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται.

Ο 56χρονος που δέχθηκε τα σφοδρότερα χτυπήματα νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στη Β’ μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει υποβληθεί σε σοβαρές νευροχειρουργικές επεμβάσεις και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη λόγω των βαρύτατων βλαβών στον εγκέφαλο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το ανακοινωθέν. Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Η 67χρονη εφοριακός νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη και παρουσιάζει σταδιακά μικρές βελτιώσεις. Η κατάσταση της είναι σοβαρή και η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η τρίτη τραυματίας, η 47χρονη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική και η γενική κατάσταση της χαρακτηρίζεται σταθερή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει διαφεύγει τον κίνδυνο και παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.