Ανοίγουν οι λογαριασμοί 40 προσώπων για το C4I

Στο «στόχαστρο» αξιωματούχοι των υπ. Άμυνας και Δημόσιας Τάξης


ΕΛΛΑΔΑ
18:06
25/10/2010
Ανοίγουν οι λογαριασμοί 40 προσώπων για το C4I
1
loading

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 40 κρατικών αξιωματούχων από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, που εμπλέκονται στην υπόθεση του C4I ζητούν οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens με έγγραφο τους προς όλες τις εγχώριες τράπεζες.

Οι ανακριτές αναζητούν στοιχεία για όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί -ως μέλη επιτροπών κ.α- στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις συμβάσεις του Δημοσίου για την προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας C4I, έργο που είχε κατακυρωθεί, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, στην εταιρεία SAIC με υπεργολάβο τη Siemens.

Οι κατηγορίες που ερευνώνται για το C4I σχετίζονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας (ενεργητικής και παθητικής) και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στόχος των ανακριτών είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το σκέλος της ανάκρισης που αφορά την προμήθεια για τα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot με συμβάσεις του 1998, ώστε να μην κινδυνεύσει η δικογραφία αυτή με παραγραφή λόγω παρέλευσης 15ετίας. Η ανάκριση σε ότι αφορά τα Patriot καλείται να εντοπίσει αν η εν λόγω αγορά του Δημοσίου ήταν συμβατή με το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας και αν ήταν οικονομικά συμφέρουσα.

Στο μεταξύ, στους εφέτες ανακριτές προσήλθε σήμερα αυτοβούλως η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Siemens Ελλάς και μέχρι πρότινος υπεύθυνη στο Τμήμα Διαφάνειας Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία τους ενημέρωσε ότι με απόφαση της εταιρείας λύθηκε η σύμβαση της ιδίας και του γιου της.

Η κ. Τσακάλου γνωστοποίησε μάλιστα πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KatDelBar

    Giati??? ke i gios me ti epaggeletai?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει