Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γ. Διαμαντίδης, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας, για το θέμα του σχεδίου νόμου «Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα». Ο κ. Διαμαντίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα υπάρξει μια τελική συμφωνία για τη σύμβαση και για το τέλος το οποίο θα μπει για κάθε επιβάτη αποβιβαζόμενο ή επιβιβαζόμενο από τα ελληνικά λιμάνια, «όπως επίσης και για κάποια μπόνους σε σχέση με το τέλος αυτό, αν προσλάβουνε έλληνες ναυτικούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν περισσότερες από 12 εταιρείες, με τις οποίες συζήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της κρουαζιέρας προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση όπως αυτή έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι πάρα πολύ σύντομα, μέσα σε 10 με 12 μέρες περίπου, θα έχει υπογραφεί η σύμβαση, η οποία «θα δώσει μια ανάσα στον τουρισμό μας από το 2012 ίσως και το 2011, αν προλάβουμε σε κάποια σημεία. Η ψήφιση του νομοσχεδίου καθυστέρησε με όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν και οι εταιρείες κάνουν τον προγραμματισμό τους έγκαιρα και φοβάμαι ότι το 2011 το έχουμε χάσει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων που θα πάρουν οι εταιρείες, άσχετα αν είναι αξιωματικοί γέφυρας, καμαρότοι ή μάγειροι, θα υπάρχει ένα μπόνους -κίνητρο το οποίο ακόμα δεν έχει καθοριστεί.