Σωτήρης Τσιόδρας: Η επανεμφάνιση του καθηγητή με μήνυμα επαγρύπνησης

Ο Λοιμωξιολόγος ανησυχεί για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια


ΕΛΛΑΔΑ
16:35
10/07/2020
Σωτήρης Τσιόδρας: Η επανεμφάνιση του καθηγητή με μήνυμα επαγρύπνησης
8
loading

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μπορεί πλέον να μην εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς μας δείκτες, ωστόσο, παρακολουθεί στενά την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και έστειλε το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Πιο συγκεκριμένα, «την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια», εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορονοϊό μετά από τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

 • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
 • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
 • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

«Προσωπική υγιεινή και σωματική απομάκρυνση απαραίτητα όπλα κατά του κορονοϊού»

Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμου εμβολίου και αποτελεσματικής ειδικής θεραπευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, τα προληπτικά μέτρα προσωπικής υγιεινής και σωματικής απομάκρυνσης καθίστανται απαραίτητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, όπως αναφέρουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος.

Οι τρεις καθηγητές συνοψίζουν τα ευρήματα μελέτης (JAMA Network Open), που αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας προληπτικών μέτρων δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ολλανδία.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι μία στοχευμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συσχετίστηκε με αυτοαναφερόμενη υιοθέτηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής και σωματικής απομάκρυνσης με στόχο την αποτροπή της μετάδοσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 από άτομο σε άτομο.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση με σκοπό να προσδιοριστεί ο βαθμός υιοθέτησης των μέτρων υγιεινής και σωματικής απομάκρυνσης από τους πολίτες. Φάνηκε ότι ενώ ήταν διαδεδομένη η χρήση του αγκώνα κατά τον βήχα και το πτέρνισμα, δεν συνέβαινε το ίδιο για το σωστό πλύσιμο των χεριών, το άγγιγμα του προσώπου και τη σωματική αποστασιοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναπτύχθηκαν εικονογραφήματα και ενημερωτικά βίντεο, με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ακολούθησε εκ νέου δημοσκόπηση στους πολίτες.

Συνολικά, 17.189 συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στη νέα δημοσκόπηση με μέση ηλικία τα 48 έτη, ενώ το 53% ήταν γυναίκες.

Η ανάλυση παλινδρόμησης που έλαβε υπόψη την ηλικία, το φύλο και το εκπαιδευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων έδειξε ότι η έκθεση των πολιτών στο βίντεο και στα εικονογραφήματα ή μόνο στα εικονογραφήματα συσχετίστηκε σημαντικά με την υιοθέτηση ορθού τρόπου πλυσίματος των χεριών, τόσο ως προς τη χρονική διάρκεια του πλυσίματος όσο και ως προς την τεχνική του πλυσίματος.

Επιπλέον, η έκθεση στο βίντεο και στα εικονογραφήματα ή μόνο στα εικονογραφήματα συσχετίστηκε σημαντικά με την τήρηση των κανόνων σωματικής απομάκρυνσης και αποφυγής επαφής των χεριών με το πρόσωπο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μην το πείτε στη μαμά μου, τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»

Φωτιά στη Βάρη: Οι πρώτες εικόνες – Άνοιξαν τα δύο ρεύματα της Βάρης-Κορωπίου

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar olymbitis

  Λέμε να ελέγχονται ή να έχουν ελεγχθεί όλοι όσοι εισέρχονται, από παντού, αλλιώς τα στεγανά τελειώσανε, και βουλιάξαμε, σαν ΤΑΙΤΑΝΙΚ. Έστω και τώρα όμως, δεν είναι αργά.

 2. avatar Γκρι 2

  Βλέπω κάποιος έβαλε αρνητική.
  Σωτήρη εσύ είσαι;

 3. avatar Γκρι

  Τελείωσε με το μέτρημα, και είπε να κάνει ένα διάλειμμα.
  Αλήθεια μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ που σας έδωσε 150.000 ευρώ χορηγία (είναι αναρτημένο στη Διαύγεια) κύριε καθηγητά με τι ακριβώς ασχολείται;
  Πολυεθνικές ολόκληρες δεν σας έχουν δώσει τόσα. Μια μονοπρόσωπη πως μπόρεσε; Θέλω να ανοίξω και εγώ μια τέτοια. Με ποιον πρέπει να μιλήσω;

  1. avatar Batman..

   Γκρι, φαντάζομαι αναφέρεσαι στην παρακάτω σύμβαση με την EXUS SOFTWARE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ...

   https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B%CE%A5846%CE%A8%CE%962%CE%9D-66%CE%98

   Αντικείμενο της συγκεκριμένης εταιρείας σύμφωνα με τους κωδικούς δραστηριότητας είναι τα παρακάτω:
   ΚΥΡΙΑ 62020000 Δραστηριότητες παροχής συμβουλών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές 62023000 Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας 62011200 Υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για δίκτυα και συστήματα

   https://echamber.eea.gr/eChamber/login.php?action=sMember&registerID=352972&back=kad&kad=62023000&page=1

   Καμία σχέση με αυτά που ασχολείται ο Τσιόδρας. Είναι προφανές τι συμβαίνει.
   Κάποιοι ήθελαν να δώσουν λεφτά και χρησιμοποιούν έναν «μπροστινό».

  2. avatar Μιλάμε για πυροτουβλα

   Όχι απλά τούβλα

  3. avatar Λη

   Καλυτερα με κανεναν .

   1. avatar @ Λη

    Ψάξε πρώτα τα όσα λέει ο Γκρι και μετά σχολίασε.
    Έχει γίνει χαμός με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μην βλέπεις που δεν το άκουσες στον ΣΚΑΙ

 4. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Μύρισε αίμα και ήρθε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει