Η χώρα μας αν και μικρή κρύβει πάρα πολλούς θησαυρούς. Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και ο ελληνικός οίνος. Το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα μας και τη διατροφή μας. Αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, ενώ στην Αρχαία Ελλάδα αναγνώρισαν την αξία του συνδέοντάς το με το θεό Διόνυσο. Ένα ποτήρι κρασί συνοδεύει κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας, όπως ρομαντικά δείπνα και εκδηλώσεις χαράς. Όταν ανοίγει ένα μπουκάλι κρασί ξεκινάει και ένα μικρό (ή μεγάλο) πάρτι.

Από την εποχή λοιπόν του Διονύσου μέχρι σήμερα, η εγχώρια παραγωγή του ελληνικού κρασιού έχει ανθίσει ακόμη περισσότερο και έχει αποκτήσει διεθνείς διακρίσεις. Από το Αμύνταιο της Φλώρινας και τη Λάρισα μέχρι τη Ζάκυνθο και την Κρήτη, η χώρα μας έχει να επιδείξει καταπληκτικές ποικιλίες με υπέροχα αρώματα και μοναδικές γεύσεις.

Η εγχώρια παραγωγή κρασιού είναι τόσο διαδεδομένη που υπάρχουν πάρα πολλά μικρά οινοποιεία που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να τα βρει κανείς στην αγορά. Πρόκειται για πραγματικά κρυμμένους θησαυρούς οι οποίοι μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Σε αυτό το εγχείρημα «βάζει το χέρι της» και η ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς προχώρησε σε μια αποκλειστική συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) και φέρνει μοναδικά κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία σε επιλεγμένα καταστήματά της.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια η οποία υποστηρίζει τους μικρούς παραγωγούς σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ενώ παράλληλα προσφέρει σε όλους εμάς την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί προσπαθούν καθημερινά εδώ και χρόνια με αγάπη και μεράκι να διατηρήσουν την παράδοση της χώρας μας στην παραγωγή κρασιού και να μεταφέρουν το άρωμα και την αξία του στο τραπέζι μας. Αν και πρόκειται κυρίως για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, τα κρασιά τους είναι μεγάλα, εκλεκτά και άριστης ποιότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΑΒ αναδεικνύει και θεμελιώνει τους διαχρονικούς δεσμούς της με τοπικούς παραγωγούς. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στα ράφια της ΑΒ βρίσκει κανείς τοπικά προϊόντα από 3,500 χιλιάδες Έλληνες προμηθευτές γίνεται αντιληπτή η δέσμευση της αλυσίδας στην πρωτογενή παραγωγή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.

Μέσα από τη συνεργασία με τον ΣΜΟΕ, συγκεκριμένα, ο καταναλωτής μπορεί να έχει στο τραπέζι του εύκολα και γρήγορα, ποιοτικά ελληνικά κρασιά σε προσιτές τιμές που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Είτε είστε λάτρης, λοιπόν, της Μαυροδάφνης, του Merlot ή του ξινόμαυρου, οι ποικιλίες του ΣΜΟΕ σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων της ΑΒ και να ταξιδέψετε μαζί τους στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού.